Diyarbakır ve 8 ilde sahte ilaç operasyonu

Diyarbakır ve 8 ilde sahte ilaç operasyonu
Operasyonda çok miktarda sahte ilaç ele geçirildi…56 kişi gözaltında…

İSTANBUL - İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Diyarbaır’ın da bulunduğu 8 ilde önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı sahte ilaç operasyonu düzenledi. "Derman" adı verilen operasyonda 56 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte ilaç üretip piyasaya sürmeye hazırlanan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan 1 yıllık çalışmanın ardında bugün sabah saatlerinde başta İstanbul olmak üzere Ankara, Şanlı Urfa, Iğdır, Batman, Diyarbakır, Adana, Kocaeli, Antalya olmak üzere 9 ilde operasyon düzenlendi. İstanbul’da ise başta Fatih ilçesi olmak üzere operasyonda toplam 25 ilçede önceden belirlenen 80 adrese baskın yapıldı. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan çok miktarda sahte ilaç ele geçirilirken 56 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Öte yandan, şebekenin Bağcılarda imal ettiği sahte ilaçları piyasaya sürmek için Fatih’te birçok adreste depoladığı öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemleri sürüyor.

Güvenlik Şube ekiplerinin sahte ilaç şebekesine yönelik operasyonu kapsamında Fatih'teki depoda yapılan aramada, son derece olumsuz şartlarda saklanan sahte ve tarihi geçmiş ilaçlar ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında kanser ve kalp hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçlar da dikkat çekti. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde sahte ilaç şebekesine yönelik "derman" adı verilen bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Fatih Haseki Bakibey Sokak'ta bulunan bir depoya da baskın düzenlendi. Güvenlik şube ekipleri depoda yaptıkları aramada oldukça kötü koşullarda saklanan sahte ve tarihi geçmiş ilaçlar ele geçirdi. Ele geçirilen ilaçlar arasında kanser ve kalp hastalığı ilaçları dikkat çekti. Sahte olduğundan şüphelenilen ilaçlardan alınan örnekler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Operasyonda çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.