Diyarbakır ve Şırnak'ta iki asker yaşamını yitirdi

Diyarbakır ve Şırnak'ta iki asker yaşamını yitirdi
Diyarbakır'ın Sur ev Şırnak'ın Cizre ilçelerinde PKK'liler ile çıkan çatışmalarda iki asker yaşamını yitirirken 5 asker de yaralandı.

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lilerle  güvenlik güçleri arasında bugün çıkan çatışmalarda 6 asker yaralandı. Yaralanan askerlerden durumu ağır olan 1 uzman çavuş, Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.Yaralı 5 askerin ise hastanede tedavisine devam ediliyor.

 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde görev yapan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Ümit İnan PKK'lilerle  çıkan çatışmada yaşamını yitirdiÜmit İnan'ın Kocaeli'nin Gebze İlçesi Mustafa Paşa Mahallesi'nde bulunan ailesine acı haber verildi. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, asker ve emniyet görevlileri ile eve gelerek Nezir ve Zeliha İnan çiftine oğullarının şehit olduğunu bildirirken, bir 112 Acil ekibi hazır bulundu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Şehitlerle ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Genelkurmay'ın açıklamasında şunlar dile getirildi: "08 Ocak 2016 tarihinde saat 12.00'de Şırnak ili Cizre ilçesinde ve saat 13.30'da Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu, iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.