Diyarbakır Yeniköy mezarlığında neler oluyor?

Diyarbakır Yeniköy mezarlığında neler oluyor?
Bağlar ilçesi sınırları içinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığında uzun süredir yaşanan hırsızlık olayları, uyuşturucu kullanıcıları ziyaretçileri tedirgin ediyor. Şikâyetlere rağmen, sorun çözülmedi, vatandaşlar yetkililerin duruma el atmasını istedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da merkez Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığında bir süredir gündeme getirdiğimiz hırsızlık olaylarına bir yenisi eklendi. Hırsızların son zamanlarda mezarlığa dadandığını ve mezarlık içerisinde neredeyse tek bir kapı bırakmadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor. Öte yandan durumu haber merkezimize ileten bir vatandaş, mezarlıkta gece gündüz fark etmeksizin uyuşturucu kullanıldığını söyledi.

“Belediye, yapacağımız bir şey yok dedi”

Durumdan şikâyetçi olan bir vatandaş defalarca konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiklerini belirterek: “Yeniköy mezarlığı artık uyuşturucu kullananların ve hırsızların mekânı olmuş. Aile mezarlarında bulunan sivri çitleri bile çalıyorlar. Kapı bırakmamışlar mezarlığın içerisinde. Burası maneviyatın olduğu bir alandır fakat gece gündüz uyuşturucu ve birçok kötü şey yapılıyor. Konuyu defalarca bildirdik Büyükşehir Belediyesine ama ilgilenmediler; ‘biz bu konuda bir şey yapamıyoruz’ dediler. Biz artık nereye, kime şikâyet edeceğimizi bilmiyoruz. Lütfen buraya bir çözüm bulunsun artık” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.