Diyarbakır Yenişehir’deki alt yapı Meclis’te

Diyarbakır Yenişehir’deki alt yapı Meclis’te
DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesindeki alt yapı sorununu, çöken kaldırımları, gölet haline gelen caddeleri TBMM gündemine getirdi.

TİGRİS HABER - Eren, sorunlarla ilgili sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanmasını istedi.

Milletvekili Serhat Eren, konu ile ilgili soru önergesinde şu görüşlere yer verdi;

“10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Yılın İdarecisi seçilen Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Kayyımı Murat Beşikçi’nin kayyım olarak görev yaptığı Yenişehir ilçesindeki Pasur Bulvarında birçok kaldırım çökerken, kaldırımlar ve yollarda su göletleri oluşmuştur. Zemini sağlam yapılmayan kaldırımlar, yağışlarla birlikte yol seviyesine inerken, altyapı sorunu nedeniyle nüfusu yaklaşık 30 bin olan Üçkuyular TOKİ mahallesinde yaşayan yurttaşlar ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Yine Türkiye’nin en kalabalık mahallesindeki Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesindeki Kamışlo Bulvarında da aynı alt yapı sorunları devam etmektedir. Özellikle yoğun yağışlar nedeniyle yollar ve kaldırımlarda küçük su göletlerinin oluşturduğu çamurlu alanlar nedeniyle yurttaşlar yollarda dahi yürümekte zorlanmaktadır. Kamışlo Bulvarında bulunan 1137 ve 1136’ıncı sokaktaki kaldırımların sökülmesine rağmen aylardır onarımı yapılmadığı için mahalle sakinleri mağdur olmaktadır.”

Eren, bakana şu soruları sordu;

  1. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Pasur Bulvarındaki çöken ve üzerinde su göletleri oluşan kaldırımlardan haberdar mısınız? Yurttaşların yaşadıkları mağduriyetlerin ivedilikle çözülmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?
  2. Yenişehir İlçesinin birçok mahallesinde alt yapı sorunu devam ederken, kış aylarının gelmesiyle birlikte yollar çamur ve su göletlerinden geçilmiyorken, Yenişehir Belediyesi Kayyımı Murat Beşikçi hangi çalışmaları nedeniyle Yılın İdarecisi seçilmiştir?
  3. Üçkuyular TOKİ mahallesi Pasur Bulvarı’nda yol ve kaldırım bakım çalışması en son ne zaman yapılmıştır?
  4. Diyarbakır’ın hemen hemen her ilçe ve mahallesinde yaşanan alt yapı sorunlarının giderilmemesinin gerekçesi nedir?
  5. Bakanlığınız ve bakanlığınıza bağlı ilgili kurumlar tarafından önergede bahsi geçen yerlere ve yaşanan alt yapı sorunlarına ilişkin bir soruşturma başlatacak mısınız?
  6. Kamışlo Bulvarındaki aylardır devam eden kaldırım sorunu ne zaman çözülecek?
  7. Kaldırımların onarılma ve yenileme ihalesi ne zaman hangi şirkete verilmiştir? İhale hangi usulle verilmiş ve bitirme tarihi ne zaman olarak belirlenmiştir?

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum