Diyarbakır’a 175 bin çiçek dikilecek

Diyarbakır’a 175 bin çiçek dikilecek
Yılsonuna kadar serada üreteceği bir milyon mevsimlik çiçeği kentin yeşil alanlarına dikmeyi hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 175 bin mevsimlik çiçeği poşetleyerek dikime hazır hale getirdi.

  DİYARBAKIR  - Binlerce mevsimlik çiçeğin dikimi haftaya başlıyor. 

  Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, bu yıl Belediye Serası’nda üreteceği bir milyon mevsimlik çiçeği kentin yeşil alanlarına dikmeyi hedefliyor. Belediye bu kapsamda serada tohumlarını ektiği 175 bin adet mevsimlik çiçeği dikime hazır hale getirdi. Önümüzdeki hafta binlerce çiçeği kentin orta refüj, kavşak ve parklarına dikmeye hazırlanan belediye ekipleri, çalışma kapsamında 74 bin adet petunya, 26 bin adet ipek, 16 bin adet horoz ibiği, 16 bin adet vapur dumanı, 10 bin adet gazanya, 8 bin adet Çin karanfili, 9 bin adet papatya, 6 bin adet hüsnüyusuf, 5 bin adet güneş şapkası ve 5 bin adet bodrum papatyası dikecek.

  “ÇİÇEK ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRDIK”

  Konuyla ilgili bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samed Uçaman, bahara hazırlık çalışmaları kapsamında tohumlar ektiklerini ve bu tohumların çimlenmeye başladığını belirtti. Çiçeklerin sahaya dikilmesi için poşetlemeye başladıklarını ifade eden Uçaman, mevsimlik çiçeklerin çeşitlerini arttırdıklarını söyledi. Uçaman, mevsimlik çiçeklerin üç ay boyunca ekimine devam edeceklerini, yıl boyunca kentin muhtelif alanlarına bir milyon çiçek dikmeyi hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.