Diyarbakır’a 21.yüzyılda yakışmayan görüntüler

Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesine bağlı Baroğlu Yazlıktepe Küme Evleri bağlantı yolunun yağışlardan dolayı çamur deryasına döndü.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesine bağlı Baroğlu Yazlıktepe Küme Evleri bağlantı yolunun yağışlardan dolayı çamur deryasına döndü. Çamura saplanan araçlar başka araçların yardımı ile kurtarılırken, vatandaşlar Kayyum ile yönetilen Sur ve Büyükşehir Belediyesi’ne sert tepki gösterdi.

Traktör çamurlu yola saplandı
Baroğlu köyü Yazlıktepe Küme Evlerine giden yolu kullanan bir traktör çamura saplandı. Müdahalelere rağmen saplandığı yerden çıkamayan traktör sürücüsü çevre köyden yardım istedi. Olay yerine gelen başka bir araca bağlanan traktör, uzun uğraşlar sonucu saplandığı yerden çıkarıldı. Geriye bu görüntüler kaldı.

Çocuklar okula gidemiyor

Atandaşlar, 21. Yüzyılda halen Diyarbakır’da bozuk yolların olmasının düşündürücü olduğunun altını çizerek, ilçe merkezinde modern yollar yapan kayyım belediyelerin kırsal yollarına ne kadar önem verdiğini gördüklerini söylediler.

Çamurlu ve bozuk yol nedeniyle çocuklarını okula gönderemediklerine değinen köylüler, yolun yıllardır bozuk olduğunu en ufak bir yağışta çamur deryasına döndüğünü belirterek, Sur ve Büyükşehir Belediyesi’nin sorunlarına çözüm bulamadığından yakındılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.