Diyarbakır’a mevsimin ilk karı yağdı

Diyarbakır’a mevsimin ilk karı yağdı
Diyarbakır’da, yılın son gününde mevsimin ilk karı yağdı. Akşam saatlerinden itibaren yağan kar kenti beyaza bürürken, sabah saatlerinde soluğu dışarıda alan çocuklar kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı.

 

 

  Diyarbakır’da, 2015'in son gününde yağan mevsimin ilk karı hayatı olumsuz etkilerken, kenti de beyaza bürüdü. Akşam saatlerinden itibaren etkisi gösteren kar yağışı nedeniyle sabah araçlarına binmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı. Yaklaşık 20 santimi bulan kar kütlesini temizleyen sürücüler, soğuk hava nedeniyle araçlarını çalıştırmakta zorlandı. Araçlarının dörtlülerini yakıp kontrollü şekilde ilerlemeye çalışan sürücüler, zeminin kayganlaşmasından dolayı zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler de yoğun kar yağışının altında patlayan lastiklerini tamir etmeye çalıştı.

  Mevsimin ilk karı, her zaman olduğu gibi yine çocuklara yaradı. Sabah gözlerini beyaz bir örtüye açan çocuklar, soluğu dışarıda aldı. Atkı ve eldivenlerini giyinen çocuklar kardan adam yapıp kartopu oynayarak eğlendi. Çocuklar, “Kar yağdığını gördük, dışarı çıktık. Kardan adam yapıp kartopu oynadık, eğlendik” dedi.

  Kar yağışı nedeniyle bina ve plaza çalışanları da merdivenleri buz tutmaması için temizledi. Görevliler, kar yağışının güzel olduğunu belirterek, "Kar güzel yalnız, insanların dikkatli olması lazım. Kar yağışının ardından insanlar kayıp düşmesin diye merdivenleri temizliyoruz" diye konuştu.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.