Diyarbakır'a Yeni Bir Nefes

Diyarbakır'a Yeni Bir Nefes
Diyarbakır AK Parti aday adaylarından Dr. Yusuf Karakaş gazetemizi ziyaret ederek Diyarbakır ve bölge hakkındaki tespitlerini ve projelerini anlattı.

volkan demirel

Uzun yıllardan beri genelde standart hareketlenrelerle geçen seçim süreci bu kez Diyarbakır’ı alabildiğini heyecanlandırdı.  7 Haziran’da yapılacak olan Seçimlerde AK Parti’den  aday adayı olanların sayısı % 65 oranında arttı.

Başvuruların artmasının en önemli olumlu taraf,ı siyasete yeni ve eğitimli simaların da katılmaya başlaması oldu. AK Parti aday adaylarından Dr. Yusuf Karakaş bölge hakkında yapılacak çalışmaları, Diyarbakır'ın ekonomik ve eğitimde kalkınması hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu eğitimli adaylar arasında göze batan önemli isimlerden biri olan 1978 Diyarbakır doğumlu Dr. Yusuf Karakaş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Antropoloji bölümünden doktoranı tamamladı. İleri düzeyde Alman ve İngilizce bilen Karakaş, İtalyanca ve Fransızcayı da temel düzeyde konuşabilmektedir. 7 Haziran seçimleri için doğduğu kentten aday adaylığı başvurusunda bulunan Karakaş, kendini “Bu kente hizmet edebilmek en büyük hayalimdi”  diye  tarif etti.

Başka Dönemin Bedelini Ödüyoruz

Çözüm sürecinin bölgeyi refahlaştırdığını ve kalıcı olabilmesi için hükümetin çalışmalara devam ettiğini belirten Karakaş:" Başka dönemin bedelini şuan ödüyoruz. Geçmişte yaşanan olayların bölge halkının temel sorunları haline gelmesi, insanların bölgeye olan yatırımlarını etkiliyor. Diyarbakır Türkiye'nin orta doğuya açılan kapısı durumunda bulunuyor Bu nedenle Diyarbakır’da mutlaka bir emtia borsasının kurulması gerekiyor.  Ayrıca Şehrim adına Mecliste temsil yetkisi elde ettiğimde bölgenin milletvekilleriyle de işbirliği yaparak Şanlıurfa’ya ulaşan Otoban’ın Diyarbakır’dan  Doğu Anadolu üzerinden Karadenize bağlanması için gecemi gündüzüme katacağım. Çünkü bu proje Diyarbakırve bütün bölgemiz için  bütün geleceğimizi  etkileyecek olan bir rüya projedir. " diye konuştu.

Eğitime Öncelik

Türkiye'de genel olarak eğitim seviyesi yükselirken bölgede eğitimin kısıtlı imkanlarla yapıldığını  ifade eden Karakaş:" Bölgede yaşayan insanların eğitime aç olduğunu  görüyoruz. Eğitimin hızlandırılması ve sorunlarının tamamının giderilerek düzeltilmesi için Diyarbakır'ın pilot il olarak değerlendirilmesini hedefliyorum.  Bu konuda çalışmalar yapacağım. Sosyal antropolog kimliğimi ve eğitimimi kullanarak sahaya inmek istiyorum. Sahada insanların yaşadığı sorunların değerlendirmesini yapıp, bölgede yaşayan kadınlarımızın da eğitim- öğretim hayatlarına başlaması için çalışmalar yapmayı amaçlıyorum. Kadınların sadece evde oturup çocuk büyütmesi büyük haksızlık. Eğitim alan kadınlarımızın toplumda ki konumları değişecektir" şeklinde konuştu.

Mikro ve Makro olarak ele almalıyız

Bölgede ki işsizlik sayısının arttığına ve yeni mezun insanların iş bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Karakaş:" Lojistik olarak Türkiye'nin orta doğuya açılan kapısı olmasına rağmen bölgede işsizlik problemi sorunların başında geliyor. Çözüm sürecine bağlı olarak ekonomik  konumda da yükselmeye başlayan bölge henüz istediği noktaya ulaşabilmiş değil.Bölgeyi mikro ve makro olarak ele alıp değerlendir yaptığımız sürece sorunların üstesinden gelinebileceği ve işsizliğin son bulabileceğini biliyoruz. Bu konuda çalışmalar ve projeler üreterek bölge sorunlarının başındaki işsizliği ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.