Diyarbakır'da 12 öğrenciye tahliye

Diyarbakır'da 12 öğrenciye tahliye
Şırnak'ta geçtiğimiz gözaltına alındıktran sonra 12'si tutuklanan 17 öğrenci hakkında Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklu öğrencilerin tümü tahliye edildi.


Diyarbakır- Şırnak'ta geçtiğimiz yıl "KCK" adı altında öğrencilere yönelik gerçekleştirilen baskınlarda gözaltına alınan öğrencilerden 12'si tutuklanırken, 17 kişi hakkında "Örgüt üyesi olmamak birlikte örgüt adına suç işlemek", "Adam öldürmek" ve "Patlayıcı madde bulundurmak" iddialarıyla dava açıldı. Açılan dava duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Tutuklu ve tutuksuz öğrencilerin rapor alarak katılmadığı duruşmada sadece müdafi avukatlar hazır bulundu. Duruşmada "KCK" operasyonlarının tamamen siyasi olduğunu, bunun son yaşanan yargı boyutundaki gelişmelerde çok açık bir şekilde görüldüğünü dile getiren müdafi avukatlar, tutuklu müvekkillerinin tahliyesini istedi. Savcı da mahkeme heyetine verdiği mütalaasında "suç vasfının değiştiğini" ifade ederek, tüm tutukluların tahliye edilmesini talep etti.
Talepleri ve mütalayı aldıktan sonra duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti ardından açıkladığı ara kararında tutuklu bulunan 12 öğrencinin tahliyesine karar verdi. Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.