Diyarbakır'da 2014 zammı protesto edildi

Diyarbakır'da 2014 zammı protesto edildi
BES Diyarbakır Şubesi, 2014 yılı için emekçilerin maaşlarına yapılan zamları protesto etti.

Diyarbakır- Büro Emekçiler Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, 2014 yılı maaş zamlarını protesto etmek için Diyarbakır Defterdarlığı önünde basın açıklaması yaptı. Defterdarlık önünde toplanan emekçiler, Kürtçe ve Türkçe "4C'ye hayır, özelleştirme mağduru 4C emekçilerine güvence" yazılı pankart açtı. Açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Karaaslan, asgari ücretle çalışan bir işçinin aylık maaşına yansıması gereken 45 TL'lik aylık zammı beklerken sadece bir kereye mahsus 113 TL'yi dün aldıklarını kaydetti. Kamu emekçilerine verilen zamlar daha ellerine geçmeden yapılan zamlarla ve vergi artışlarıyla geri alındığını vurgulayan Karaaslan, "AKP'nin bir taraftan yolsuzluk, rüşvet ve talan diğer taraftan da pisliğini emekçiler temizletecek" dedi.

'Tüm güvencesiz çalışanlara güvence istiyoruz'

Karaaslan, büro emekçilerinin taleplerinin takipçisi olacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "SGK ve İŞKUR emekçilerinin ikramiyelerinin ödenmesi yönünde yargı kararları çıkmasına rağmen emekçilerin ikramiyeleri gasp edilmeye devam ediliyor ve ödenmiyor. Özelleştirme kapsamında, dün itibarıyla 4/C statüsünde çalışanlara kadro verilmeyeceği, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Bizler bu durumu protesto ediyor ve başta 4/C'li çalışanlar olmak üzere tüm güvencesiz çalışanlara güvence istiyoruz" dedi. Karaaslan, bugün Türkiye genelinde alanlarda olduğunu belirterek, bu talan ve soygun düzene karşı tepkilerini ortaya koyacakların kaydetti. 

Basın açıklamasından sonra emekçiler maaş bordrolarını yakarak "Hükümet zammını al başına çal" sloganını atarak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.