Diyarbakır’da 72 STK, İsrail’i kınadı

Diyarbakır’da 72 STK, İsrail’i kınadı
Diyarbakır’daki 72 sivil toplum kuruluşu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "Filistin için dua seferberliği nöbetine" adlı dua etkinliği başlattı.

DİYARBAKIR’daki 72 sivil toplum kuruluşu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "Filistin için dua seferberliği nöbetine" adlı dua etkinliği başlattı. İftardan sonra seccadeleri ile birlikte Dağkapı Meydanı’na gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, teravih namazını meydanda kıldıktan sonra İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gazze için yapılan sinevizyon gösterimiyle devam eden programda sık sık tekbirler getirilerek, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika", "Gazze'ye selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Etkinliğin amacıyla ilgili açıklamada bulunan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Diyarbakır sokaklarında Filistin için bir yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.  Ramazan ayında Cumartesi ve Pazar günleri Gazze'ye destek amacıyla teravih namazını meydanda kılacaklarını belirten Memiş, şöyle konuştu:

"1920'li yıllarda bu meydanda atalarımız şehit edilip kanları döküldü. Gazze ve Filistin bizim büyük bir yaramız. Eğer Filistin düşerse İslam ümmeti olarak bizler yetim kalırız. Oradaki kardeşlerimizin direnişi ve orada şehit olan kardeşlerimizin mücadeleleri son derece anlamlıdır"

Ramazan ayında İsrail'in Müslümanlara tonlarca bomba yağdırmasının tesadüf olmadığını dile getiren Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak'ta Arakan'da Doğu Türkistan'da Müslümanların kanının oluk oluk akmasını seyreden batılılar, pire kanını bile zaman zaman soruyorlar. Batı Müslümanlara sürekli farklı bir şekilde bakmıştır. Müslümanlar bir olup birlik ve dirlik içinde hareket etmelidir aksi takdirde siyonuzm ve batılı güçler bizi parçalayarak bir araya gelmemizi engelleyecektir"

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriyya Yapıcıoğlu'nun da katıldığı etkinlik, Ömer Çelik'in yaptığı dua ile son buldu. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.