DİYARBAKIR’DA AK PARTİLİLER KAZAN KALDIRDI!

DİYARBAKIR’DA AK PARTİLİLER KAZAN KALDIRDI!
Listelere büyük tepki
Haber: Dilek AKİN

Diyarbakır’da, AK Parti’de listeye giremeyenler aday adayları Genel Merkezi ve İl Başkanlığını şikâyet yağmuruna tuttu. Listelere yönelik tepkiler üzerine Genel Merkezin bazı değişiklikler yapabileceği iddia edildi.

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri için partiler dün listelerini YSK’ya sundu. Listelerin açıklanması ile birlikte hem sevinenler hem de üzülenler oldu. Ancak Diyarbakır’da AK Parti listesinin açıklanması ile birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Listede tanınmayan kişilerin yanı sırda BBP listesinde yer alan Kahramanmaraşlı iki kişinin yer alması ise tepkileri daha da büyüttü. Hayal kırıklığı yaşayan bazı aday adayları ve onların yakınları AK Parti Genel Merkezi ve Diyarbakır’daki İl örgütünü şikayet yağmuruna tuttu. Aday adayları ve onların yakınları listelerin yeniden düzenlemesi noktasında Genel Merkeze yoğun bir baskı kurdu.

Yoğun tepkiler üzerine Genel Merkezin listeleri yeniden gözden geçireceği belirtilirken, bu gelişmeyi duyan aday adaylarının gözü gelecek olan yeni açıklamada.

Bu arada listelere sosyal medya hesapları üzerinden tepkiler yayılıyor. İşte o tepkilerden bazıları;

Murat Yaşa: Özellikle Erdoğan’a oy veririm ama vekil listesine oy vermem diyen kardeşlerime sesleniyorum bu şekilde pes etmeyin bir ihtimal daha var ayın 25 ine kadar listelerde düzenleme yapılabilecek yollar var... Sesinizi duyurun...

Taner Özbay: HDP’de isim “belli bir yere kadar” çok önemli değil. Fakat aynı şeyi Ak Parti için söylemek söz konusu değil! Ak Parti’nin bu listeyle işi çok zor..! İyi Parti’de Salim Ensarioglu Saadet’te Seyit Haşim Haşimi Ak Partinin oylarından koparacak. İkisi de geçen dönem Ak Partiden aday gösterilmişti. Hüda-Par’dan da oy gelmeyecek çünkü genel başkan Zekeriya Yapıcıoğlu bağımsız aday. Kısacası Ak Partinin işi zor..!

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.