Diyarbakır’da asfalt sezonu açıldı

Diyarbakır’da asfalt sezonu açıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı asfalt sezonunu açtı. Kentin dört bir yanında başlayan çalışmalar, kent merkezinde 5 ekip, kırsalda 9 şeflik aracılığıyla yürütülecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2016 Yılı Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı’nı başlattı. Program doğrultusunda 10 Mayıs’ta asfalt sezonunu açan ekipler, asfalt çalışmalarını merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ 2. Etap’ta 12. Cadde, 2. Cadde, Kaya 1, 2, 3 ve 4. Sokaklarda, Yenişehir Belediyesi etrafındaki cadde ve sokaklarda yürüterek tamamlama aşamasına getirdi. Diclekent Bulvarı’nda asfalt hazırlık çalışmalarını da eş zamanlı yürüten ekipler, TOKİ 2. Etap’taki çalışmaların tamamlanmasının ardından Diclekent Bulvarı’nda asfalt çalışmalarına başlayacak.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafında yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılında yol yapım, asfalt ve mal alımlarına 155 milyon lira yatırım yapılacağı, bunun 50 milyon lirasının mal ve hizmet alımlarına, 27 milyon lirasının kent merkezindeki asfalt çalışmalarına, 23 milyon lirasının kentin gelişim bölgesindeki yeni yol çalışmalarına, 55 milyon lirasının ise kırsal ilçelerdeki yol çalışmalarına harcanacağı belirtildi. Açıklamada, asfalt çalışmalarının kent merkezinde iki ekiple, bakım onarım çalışmalarının üç ekiple, kırsalda ise toplam 9 şeflik aracılığıyla yürütüleceği kaydedildi.

 

KENT MERKEZİNDE ASFALTLANACAK CADDE VE BULVARLAR

Program kapsamında, 220 ton asfalt üretilip 100 km yolun asfaltlanacağının belirtildiği açıklamada, kent merkezinde asfaltlanacak cadde ve bulvarlar şöyle sıralandı:
“Bağlar’da Sunay Caddesi, Mehmet Uzun Caddesi, Yenihal 3. Cadde (Avea-Yeni Hal arası), Yeni Hal Caddesi (Amid Caddesi-Karanfil 7. Sokak kesişimi), Kamışlo Bulvarı ve Çevlik Caddesi olmak üzere toplam 57 bin 77 ton asfalt; Kayapınar’da Diclekent Bulvarı (Urfa yolu -75 metrelik yol arası), Ayşe Nur Zarakolu Caddesi ve Nazım Hikmet Caddesi’de (Urfa yolu-75 arası) dahil olmak üzere 14 bin ton asfalt; Yenişehir’de Rızvanağa, Şehitlik Caddesi devamı, Elazığ Bulvarı, Kışla, Büyükalp, İnaloğlu, Hintlibaba Caddesi, Seyrantepe TOKİ 2. Etap, Dr. Selahattin Yazıcıoğlu, Piran, Akkoyunlu Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Hilar Caddesi ve Süleyman Demirel Kampüs içi de dahil olmak üzere toplam 54 bin 903 ton asfalt kullanılacak. Sur’da Turistik Caddesi ve Hayvan Borsası iç yolları da asfaltlanacak. Kırsal ilçelerden Bismil, Dicle, Çınar, Silvan ve Hazro’daki yollarda toplam 21 bin 366 ton asfaltlama yapılacak.”

 Açıklamada, ayrıca şehir içi ve kırsaldaki yama, bakım ve onarım çalışmalarında 71 bin ton asfaltın kullanılacağı kaydedildi.

 

10 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU DÜZENLEMESİ

Açıklamada, Çevlik, Mehmet Uzun ve Orhan Doğan Caddesi’nde toplam 10 km bisiklet yolu yapılacağı, kentin gelişim bölgelerindeki Pasur, Nuri Dersimi, Nazım Hikmet, Sipan, Fırat, Talaytepe ve Fiskaya Caddesi’nde toplam 100 bin metrekare kaldırım ve orta refüj çalışması yürütüleceğinin altı çizildi.

 

30 KİLOMETRE YENİ YOL ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLECEK
Kentin gelişim bölgelerinde 15 km yeni yol açılacağı, ayrıca 2015 yılında altyapısı tamamlanan 15 kilometre yolun üstyapı çalışmasının gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, yeni yol çalışmalarının yürütüleceği cadde ve bulvarlar ise şöyle sıralandı:
“Ahmet Kaya, Evrim Alataş, Hashavar, Hesene Gavan, Talaytepe, Fırat, Jiyan, Nazım Hikmet, Mezopotamya, Tekel, Diclekent Bulvarı (Rojava Bulvarı-Laleş Bulvarı arası), Selahattin Eyyübi, Mastfroş, Mizgin Caddesi.”

 

KIRSALDA BİN 250 KİLOMETRE YOL ÇALIŞMASI YAPILACAK

Kırsal ilçelerin 5 bin 600 kilometre yol ağına sahip olduğu, bu yıl bunun bin 250 kilometresinde çalışmaların yürütüleceğine dikkat çekilen açıklamada, kırsal ilçelerde 400 kilometre 1. kat asfalt, 457 kilometre 2. kat asfalt, 415 kilometre stabilize, 15 bin metrekare parke ve 42 adet menfez yapılacağı kaydedildi.

 

17 İŞ MAKİNESİ

Açıklamada, ayrıca hizmet sınırının il sınırı olması, yol sorumluluk ağının artmasının yeni iş makinelerine olan ihtiyacı artırdığı ifade edilerek, bu yıl 6 adet greyder, 7 adet kamyon, 1 loder, 2 asfalt yama silindiri ve 1 adet akaryakıt seyyar tankı alınacağı bildirildi. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.