Diyarbakır’da Avrupa standartlarında eğitim

Diyarbakır’da Avrupa standartlarında eğitim
Diyarbakır’da eğitim veren Özel İngiliz Kültür Koleji, öğrencilerine verdiği iki diploma ile hem Türkiye’de hem de İngiltere’de eğitimlerini sürdürme imkanı veriyor.

 

Kolej, 700 öğrenci kapasitesi ve 35 öğretmeni ile Avrupa standartlarında eğitim veriyor.

Gencer ARPACI

Diyarbakır- DİYARBAKIR’da eğitim veren Özel Diyarbakır İngiliz Kültür Koleji, 700 öğrencilik eğitim kapasitesi, 35 öğretmen ve 20 personeli ile Avrupa standartlarında hizmet veriyor. Öğrencilerine, Türkçe’nin yanı sıra İngilizceyi anadilleri gibi konuşmayı öğretmeyi hedefleyen okul, birinci sınıftan itibaren tüm öğrencilerine Avrupa dil pasaportu da veriyor.

Kolejin Eğitim ve Öğretim Koordinatörü Halit Rengin, 23 yıllık eğitim tecrübelerinin olduğuna dikkat çekerek, böyle bir markayı Diyarbakırlıların hizmetine sunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin yabancı dil olduğunu vurgulayan Rengin, şunları şunları söyledi:

kolej-(3).jpg

Türkiye, dünyada İngilizce konuşan ülkeler arasında hep sondan üçüncü sırada yer almış. Biz de bu temel sorun üzerinden hareketle, öğrencilerimizin okulumuzdan mezun olduğu zaman İngilizcenin artık bir yabancı dil olmaktan çıkıp, bir iletişim aracı olarak kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için de okulumuzda iki dilli eğitim veriyoruz. Bir sınıfta biri Türkçe biri de İngilizce konuşan iki öğretmen bulundurarak, oyunlar oynayıp, şarkılar söyleyip, dersler işleterek İngilizceyi öğrencilerimize öğretiyoruz. Yani bir anne-babanın çocuğuna anadilini öğrettiği gibi İngilizceyi öğretmeye çalışıyoruz. Örneğin şu anda müfredatımızda 101 tane eğitsel oyun var. Bu da dili daha kolay öğrenmelerini sağlıyor.”

“20 öğrenciye burs veriyoruz”

İngiliz Kültür Kolejleri’nde eğitim ve öğretim gören her öğrenciye iki diploma verildiğine de dikkat çeken Rengin, “Öğrencilerimize biri Türkiye’de diğeri ise İngiltere’de geçerli olan iki diploma veriyoruz. Yani veli eğer isterse ilkokuldan sonra öğrenciyi İngiltere’de okutabilir” dedi.

Bu hizmeti Diyarbakırlı yurttaşlara verebilmek için fiyatları da çok yüksek tutmadıklarına dikkat çeken Rengin, “Yemek hariç fiyatlarımız yıllık olarak 5 ila 10 bin TL arası değişiyor. Ayrıca eğitime yüzde yüz destek vermek için başarılı öğrencilerimiz için burs sınavı yapıyoruz. Bu sınavı geçen öğrencilere burs imkanı sağlıyoruz. Şu anda kolejimizde 20 burslu öğrencimiz var ve bunlardan hiçbir şekilde ücret almıyoruz” diye konuştu.

kolej-(5).jpg

“Avrupa standartlarına uygun”

Kolejin Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz ise, verdikleri eğitim İngiltere ve Avrupa ülkelerinin standartlarına uygun olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

kolej-(2).jpg

“Biz öğrencilerimizin derslerini daha kolay takip etmeleri için tablet içerisine öğrencilerimizin faydalanabileceği şekilde bütün dersleri yükledik. 300 bin soru da ekleyerek, dersleri kolay hale getirdik. Bunun yanı sıra İngiltere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı BEDAF tarafından da denetlendik ve okulumuzun İngiltere eğitim sistemine uygun olduğuna dair belge aldık.”

kolej-(7).jpg

 

 

 

kolej-1--(2).jpg

kolej-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.