VİDEO - Diyarbakır’da Balici Oteli!

Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesine bağlı Dabanoğlu Mahallesi’nde terk edilen 4 katlı bir otel, tinerci ve balicilerin oteli olarak anılmaya başlandı. Esnaf ve vatandaşlar, ‘balici otel’inin yıkılmasını istedi.

TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre; 1990’lı yıllarda Sur İlçesi Dabanoğlu mahallesi Vural Sokak’ta yapılan ve yaklaşık 20 yıl yerli ve yabancı turistlere hizmet veren Okan Oteli, 2015 yılında yaşanan çatışmalar sonrası kapanma noktasına geldi. Müşterilerini kaybeden Otel, eski Borsa Hanı’nın arka duvarının bakımsızlıktan dolayı yıkılmasından sonra tamamen kapandı.

whatsapp-image-2024-02-07-at-11-44-59.jpeg

Otel yağmalandı

Eşyaların dahi çıkarılmadığı otel sahipsizlikten dolayı uyuşturucu madde kullanıcılarının meskeni haline geldi. Madde kullanıcılarının yanı sıra bazı şahıslar, oteli yağmaladı. Otel’e ait Banyo ve hamam da yağmalanırken, tam anlamıyla kaderine terk edildi.

Otel yıkılsın

Uzun süredir otel’i mesken tutan balici ve uyuşturucu madde kullanıcılardan dolayı rahatsızlık duymaya başlayan esnaf ve vatandaşlar, otel’in yıkılmasını talep ediyor. Çevre sakinlerince ‘Balici’ oteli olarak anılmaya başlanan otelle ilgili kurumların harekete geçmesi istendi.

whatsapp-image-2024-02-07-at-11-45-15.jpeg

İlk kez görüntülendi

9 yıl sonra ilk kez TİGRİS Haber tarafından görüntülenen otelde, madde kullanıcılarının malzemeleri dikkat çekti. Kapı ve pencerelerine kadar sökülen, elektrik panoları dahi çalınan Otel harabe hale geldi. Çevre sakinleri, ilgililerin sahipleriyle görüşerek, duruma çare bulmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.