Diyarbakır’da 'bina altı market' şikâyeti var

Diyarbakır’da 'bina altı market' şikâyeti var
Diyarbakır’da yıkılan binaların altında bulunan market ve işyerlerinin ‘kolon kesti’ iddiaları, kentte tedirginliğe neden oldu.

TİGRİS HABER - Depremin etkili olduğu Diyarbakır’da yıkılan binaların altında bulunan market ve işyerlerinin ‘kolon kesti’ iddiaları, kentte tedirginliğe neden olurken, bu konuda şikâyet ve ihbarlarda arttı. Vatandaşlar, bu durumda olan binaların süratle gözden geçirilmesini istiyor.

Gazetemizin ihbar hattına bu konuda sayısız şikâyet ve ihbar geliyor. Diyarbakır’ın hemen hemen her bölgesinden ihbar alıyoruz. Özellikle zincir marketler konusunda gelen ihbarların konusu ‘Kolon kesme’ oluyor. Hatta bu nedenle binalarını terk ederek sokakta yaşayanlar var.

Yetkilileri bu konuda bir kez daha uyarıyoruz; Zincir marketler, restaurant ve lokantaların bulunduğu bina altlarının süratle ve ciddiyetle gözden geçirilmesi gerekiyor. Bazıları utanmadan çatlayan sıva ve duvarları müşteriler görmesin diye geceden sıvayıp boyamışlar. Bu mesele ayıp örtme meselesi değil, can pazarı. O nedenle, savcılığın yıkılan binalarla ilgili başlattığı soruşturmaya paralel olarak bina altlarının da süratle gözden geçirilmesi gerekiyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum