Diyarbakır'da bir ilk

Diyarbakır'da bir ilk
Diyarbakır’da MEB onaylı ilk kez bir güzellik okulu açıldı.

Güzellik okulunun yöneticisi Mine Özdağ, güzellik merkezine ilişkin açıklamalarda bulundu. 20 yılı aşkın bir deneyimle yola çıkan ekip, estetisyenlik sektöründe kentin kadınlarına hizmet vermeyi amaçlıyor.

“En önemli kriter hijyen”

Okulun amaç ve hedeflerine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan okul yöneticisi Mine Özdağ çalışma hayatları boyunca hijyene ve en iyi sağlık koşullarında çalışmayı en önemli kriter hedef olarak belirlediklerini dile getirerek “doğup büyüdüğümüz ve çok değer verdiğimiz tarihlere beşiklik etmiş kadim şehrimize birçok yeniliği getirme çabamız da devam etmektedir. Öncülük ettiğimiz bu iş  alanında  hızla ilerleyişimiz, yeniliklere açık olmamız, konuya hakim olmamız, yeni gelişmeler ve teknolojiyi yakından takip etmemiz ve konusunda uzman firma ve kişilerle profesyonel mantıkla çalışmamızdan kaynaklanmaktadır” dedi.

“Amacımız bölge halkına istihdam sağlamak”

Altamira Güzellik Merkezi olarak Diyarbakır’da tüm bilgi ve deneyimleri sergilemek, sektörde farklı hizmetler sunmak, farklı iş alanları açmaya öncülük etmek ve bu işin profesyonelce yapılmasını sağlamak adına özel bir  eğitim okulu açma kararı aldıklarını ifade eden Özdağ” Bu okulu açma isteğimizin başında bölge halkına yeni iş olanakları oluşturmak, istihdam yaratmaktır. Biz dahil olmak üzere birçok kişi bu eğitimleri alıp sertifika sahibi olmak için sürekli il dışındaki firmalara muhtaç durumdaydık. Sertifika sahibi olup işyeri açmak için çok daha fazla para harcamak zorunda kalıyorduk. İlimize ve bölgemize katkı sağlamak bölge halkına istihdam sağlamak adına bu özel eğitim kurumunu açmaya karar verdik” dedi.

Meşakatli ve yoğun bir süreçten sonra kursumuzun onayını aldık”

Özdağ; güzellik kursunun Kayapınar ilçesinde olmasının ulaşım, otopark sıkıntısının olmamasından havaalanına, otogara yakın ve şehrin gelişen konjüktürüne uygun bir yer olması gerektiğini dile getirerek  “Bunun için en uygun olan yerin 75 metrelik yol üzerinde bulunan  yeni yapılan  ÖNYA PLAZA’da açmanın daha doğru olacağını kararlaştırıp gerekli girişimlerde bulunduk. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iletişime geçtik, meşakatli ve yoğun geçen bir süreçten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla evraklarımızı sunup kursumuzun onayını Bakanlıktan aldık. Öğretmen ve kurs onayımızı da Kayapınar İlçe Müdürlüğümüzün katkılarıyla aldıktan sonra kursumuzun açılışını gerçekleştirdik. Milli Eğitim’e bağlı ilk Güzellik Kursudur. Kurs yerimiz 150 mt2 alan üzerine kurulu olup, 10 öğrencili dersliğimiz, uygulama dersliğimiz ile birlikte öğretmen odamız, müdür odamız bulunmaktadır.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.