Diyarbakır'da Çatışma: 3 Şehit, 2 Yaralı

Diyarbakır'da Çatışma: 3 Şehit, 2 Yaralı
Diyarbakır'da Çatışma: 3 Şehit, 2 Yaralı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde PKK'ye ait bir hücre evine yapılan baskın sonrası çıkan çatışmada 3 polis şehit oldu, 2 polis memuru da yaralandı.

 

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde PKK'lilerin hücre evine düzenlenen operasyonda 3 polis memuru şehit oldu, 2'si ise yaralandı. İlçede çatışmalar şiddetli şekilde devam ederken, teröristlerden 1'inin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

'HÜCRE EVİ' OPERASYONU

Olay, Ergani ilçesi Dicle Caddesi ile Kurtuluş Caddesi kesişiminde bulunan bir ikamette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, PKK'lilerin hücre evini tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon için hazırlık yaptı. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, daha sonra operasyon için düğmeye bastı. Operasyon sırasında içeriden açılan ateş sonucu 3 polis memuru yaralandı. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaralı polisleri ilçe devlet hastanesine kaldırdı. Çatışma şiddetlenirken, operasyonda 2 polis memuru da yaralandı.

 

3 POLİS ŞEHİT OLDU

Ergani Devlet Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaeye rağmen durumları ağır olan polis memurları Engin Yılmaz, Salih Aksu ve Ahmet Can şehit olurken, 2 polis memurunun tedavisi sürüyor. 3 polisin şehit olmasının ardından ilçedeki bazı camilerde sala okundu.


1 PKK'li ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonda, pkk'lilerden biri etkisiz hale getirildi. Polis Özel Harekat'ın (PÖH) yürüttüğü operasyona destek amaçlı olarak Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri geldi. Şiddetli çatışmanın sürdüğü caddede ise evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da çevre güvenliği alan polisler tarafından operasyonla kurtarıldı.

YARALI POLİS, HASTANEDE SİLAHINI ALARAK TEKRAR OPERASYONA GİTTİ

Operasyon sırasında arkadaşlarının şehit haberini alan bir polis memuru da ayakta tedavi olduktan sonra operasyon bölgesine geri döndü. Arkadaşlarının bütün uğraşlarına rağmen yaralı polis memuru ikna edilemedi. Yaralı olarak operasyon bölgesine dönen polis memuru teröristlere yönelik süren operasyonlara tekrardan katıldı.

İlçede operasyon sürerken çatışma sesleri yerine yer yer patlama sesleri yükseliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.