Diyarbakır'da Doktor'a saldırı

Diyarbakır'da Doktor'a saldırı
Dicle Üniversitesi hastanesi acil servisinde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. Ahmet Azizoğlu adlı hekimin hem gözlükleri hem de burnu kırıldı.
Özcan Yıldız / Özel haber

Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olan hekimlere yönelik şiddet gün geçmiyor ki yeni bir örnekle karşımıza çıkmasın.

Diyarbakır Tabip Odası ve Diyarbakır SES şubesi hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan Dr. Azizoğlu'nu ziyarette bulunarak bir açıklama yaptı.

Özverinin, fedakarlığın karşılığı ne yazık ki “Dayak” oluyor !

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet şerif Demir, yaptığı açıklamada "Saldırıda gözlükleri ve burnu kırılan hekim arkadaşımız acilin yoğunluğundan hastalar-vatandaş mağdur olmasın diye o halde sabaha kadar  çalışmaya devam etti.  Bu özverinin, fedakarlığın karşılığı ne yazık ki “Dayak” oluyor ! Can güvenliği sorunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. Yöneticilerin bu sorunu çözmeye yönelik hiçbir ciddi çalışma yapmadığı görülmektedir" diye konuştu.

Diyarbakır Tabip Odası ve Diyarbakır SES, dün Dicle Üniversitesi hastanesi acil servisinde  hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. Ahmet Azizoğlu'nu ziyarete bulundu.   Olay hakkında konuşan Diyarbakır tabip odası başkanı Dr. Mehmet şerif Demir, "Ne yazık ki  sağlık alanında her gün yüzlerce şiddet olayı yaşanmakta ve şiddetin dozu her geçen gün artarak devam etmektedir" dedi.

Acil serviste bir hekimin gözlükleri ve burnu kırıldı!

Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir ay önce  Harran üniversitesi  hastanesi  acil servisinde   Dr Bahadır Ahmet Yalçın’a  kaldırım taşı ile kafasına vurularak vahşice   saldırıldı.  Arkadaşımız bu saldırıda ağır yaralandı ve bir hafta yoğun bakımda kaldı.  Dün yine bir acil  serviste bir hekim arkadaşımız görevi başında  hasta yakınları tarafından darp edildi.  Bu saldırıda gözlükleri ve burnu kırılan hekim arkadaşımız acilin yoğunluğundan hastalar-vatandaş mağdur olmasın diye o halde sabaha kadar  çalışmaya devam etti.  Bu özverinin, fedakarlığın karşılığı ne yazık ki “Dayak” oluyor ne yazık ki! Can güvenliği sorunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. Yöneticilerin bu sorunu çözmeye yönelik hiçbir ciddi çalışma yapmadığı görülmektedir."

'Yaşatmaya çalışırken yaşamlarımızdan olmak istemiyoruz!'

"Artık yeter !" diyerek hekimlere yapılan saldırılara isyan eden Demir, " Her gün polikliniklerde yüzlerce hasta bakmak zorunda bırakılıp nöbet sonrası izin kullanmadan 36 saat aralıksız çalışarak acil servislerin artan hasta yüküyle baş etmeye çabalarken şiddete maruz kalmayı kabul etmiyoruz. Sağlıkta Dönüşüm Programının uygulanmasından kaynaklanan sorunların sorumluları olarak hekimler ve sağlık çalışanlarının görülmesi kabul edilemez. Biz hekimler ve sağlıkçılar  yaşatmaya çalışırken yaşamlarımızdan olmak istemiyoruz!. Mesleğimizi yaparken hastalarımıza yeterli süre ayırmak ve güvenli ortamlarda çalışmak istiyoruz" diye konuştu.

'Sağlıkta şiddete karşı yasa tasarısı biran önce yasalaşsın!'

Tüm sağlık emekçilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Demir, Hekimlere yönelik şiddete karşı yetkilileri göreve davet etti. Demir, son olarak şunları söyledi: "Buradan bir kez daha başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere  tüm yetkilileri   acilen önlem almaya, sağlıkta şiddete karşı yasa tasarısının biran önce yasalaştırılmasına ve  hekim ile hastayı karşı karşıya getiren sağlık politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.