Diyarbakır’da, Dünyada, Bölgede neler oldu?

Diyarbakır’da, Dünyada, Bölgede neler oldu?
Diyarbakır’da, bölgede, dünyada neler oldu? İşte haftanın özeti...

*

38'inci Olağan Kurultay’da bin 366 delegeden 812'sinin oyunu alan Özgür Özel, CHP'nin 8'inci Genel Başkanı oldu.

*

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’daki Merkez Bankası binasının şehir müzesine dönüştürülme çalışmalarının olup olmadığını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sordu.

Tanrıkulu, TBMM başkanlığına verdiği soru önergesinde, tarihi tescilli merkez bankasına ait binanın müzeye dönüştürülmesi yönünde çalışmanın olup olmadığını, varsa hangi aşamada olduğunun yazılı olarak bildirilmesini istedi.

*

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay’a 'hak ihlali' kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması krize yol açarken CHP Milletvekilleri TBMM’de oturma eylemi başlattı.

*

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, kurultay ile ilgili X hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini partiye davet eden Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini belirtti.

Türkan elçi X hesabında yaptığı geniş açıklamada, ‘Kazanamayan birinin yenilgisinin ardından onu desteklemiştim demek bugünkü siyasetçi profiline uygun bir dil değil, farkındayım’ dedi.

*

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de Yargıtay’ın Anayasa mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusu hakkında konuştu. Tanrıkulu, Ak Parti Milletvekillerine hitaben, “BU DARBE AYNI ZAMANDA SİZİN İKTİDARINIZA KARŞIDIR! CESARETLE BUNLARIN ÜZERİNE GİDİN!” dedi.

*

Kayapınar Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl düzenlediği asfalt ve mıcır ihalesinde “yolsuzluk” yapıldığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Belediyeye gelen mülkiye başmüfettişi asfalt ve mucur ihalesinin tüm evraklarını incelemeye aldı. Müfettişin yapacağı çalışmaların ardından durumu raporlaştırıp, İçişleri Bakanlığı’na sunması bekleniyor.

*

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 9, 10, 11 Kasım tarihleri arasında 1'inci Mezopotamya Gastronomi Zirvesi ' gerçekleştirildi. Zirveye Amerika, Almanya, İtalya ve Beyrut’tan araştırmacılar katıldı. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Son 5 yılda kentte ekonomik ve sosyal alanda, kültürel alanda dahi pek çok çalışma yaptıklarını ve çalışmalarda yereldeki meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri, o alanda çalışan yereldeki uzmanlar ile ortaklaşarak ulusal ve uluslararası düzeyde güçlü işbirlikleri kurmaya çalıştıklarını ifade etti.

*

Can Atalay kararı devlette krize neden oldu. Yargıtay’ın anayasaya mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ‘Yargıya darbe’ olarak değerlendirilirken, siyasi partiler, hukukçular, barolardan da tepki geldi.

*

BM Genel Sekreteri Guterres, son birkaç gün içinde Gazze’de binlerce çocuk öldürüldüğünü söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Her yıl tanık olduğumuz tüm çatışmalarda herhangi bir aktör tarafından öldürülen çocukların sayısı en fazla yüzlerle ifade ediliyor. Gazze'de birkaç gün içinde binlerce çocuk öldürüldü” dedi.

*

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.