Diyarbakır’da engellilere asansör engeli

Diyarbakır’da engellilere asansör engeli
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası’nda asansörler bozuk olduğu için engelli ve yaşlı hastalar sağlık hizmeti almaktan güçlük çekiyor. İki hastane arasındaki belirsizliğin bedeli yurttaşa ödetiliyor.

Haber - Foto: Ali Vuranel /Gencer ARPACI

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası’nın Genel Cerrahi Bölümü’nde, bir  hafta önce ameliyat edilen ve doğuştan bedensel engelli olan Necati Vuranel (23), kontrol için gittiği hastanede  asansörlerin çalışmaması nedeniyle, saatlerce giriş katın koridorunda sedye üzerinde bekletildi. Konuya ilişkin görüştüğümüz, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, asansörle ilgili çalışmanın Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne ait olduğunu ifade ederek, sıkıntının kendileriyle ilgisi olmadığını söyledi.

Bedensel engelli Necati Vuranel (23),  “Ben bu durumdan çok şikâyetçiyim. Bir hafta önce ameliyat oldum. Yaklaşık iki saatten beri  zemin katın koridorunda sedye üzerinde bekliyorum. Yürüyebilseydim merdivenleri kullanarak gidip muayenemi olurdum. Doktorun gelip giriş katında beni muayene etmesini istedik. Ancak saatlerce beklememize rağmen gelip beni muayene eden olmadı.  Ailem ve hastane görevlerinin birkaç kez ricada bulunarak ısrar etmesi üzerine  gelip beni muayene ettiler.” dedi.

Konuya ilişkin soru yönelttiğimiz Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Engin Caynak; Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası’nın üç katının Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından kullandığını, ancak asansörlerle ilgili ihaleyi daha önce Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yaptığını kaydederek, “Resmi olarak bina bize ait değil. Biz sadece Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası’nın üç katını kullanıyoruz. Daha önce ihalesi yapıldı ama onarım olmadı. Eski ihale ve asansörün durumunun sorunlu olduğuna dair bir keşif yaptık,  mahkeme kararı ile bize devredildi. Mahkeme kararından sonra onarım için ihale yaptık, ancak katılımcıların belgeleri eksik olduğu için ihale iptal oldu. Bu sorunu çözmek için 11 Nisan’da yine ihale yapacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.