DİYARBAKIR’DA ERDOĞAN, AK PARTİ’Yİ GEÇTİ

DİYARBAKIR’DA ERDOĞAN, AK PARTİ’Yİ GEÇTİ
Diyarbakır’da, Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.
Haber: Saffet AZBAY

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile genel başkanı olduğu AK Parti’nin aldığı oylar oldu. Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre partisinden 36 bin oy fazla aldı.

24 Haziran’da gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nin sona ermesinden sonra çarpıcı detaylar, sonuçlar ve rakamlar ortaya çıktı. Birçok yerde cumhurbaşkanı adayları ile temsil ettikleri partilerin oyları farklı çıktı. Bu farklılığın yaşandığı şehirlerden biri Diyarbakır oldu. Diyarbakır’da Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanlığında yüzde 65 oy alırken, partisi HDP’nin oy oranı yüzde 67 olarak gerçekleşti. HDP ve Demirtaş,  Diyarbakır’da Çüngüş ve Çermik hariç tüm ilçelerde birinci oldu. HDP ve Demirtaş en yüksek oyu Lice’de oldu.

Erdoğan, Partiden 36 bin oy fazla aldı

Diyarbakır’da asıl fark Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile genel başkanı olduğu AK Parti arasında gerçekleşti. Resmi olmayan rakamlara göre Erdoğan yüzde 28 oy oranı ile 226 bin oy aldı. Yüzde 21 oy alan AK Parti’de ise toplam oy miktarı 190bin olarak belirlendi.

Erdoğan, şehir merkezi ile ilçelerin tamamında partisinden daha fazla oy aldı. Partisinden 36 bin fazla oy alan Erdoğan, ilk kez cumhurbaşkanı seçildiği 2014 seçimlerindeki oy oranının üzerine çıktı.

Erdoğan’a en az oy Lice’de çıktı

Erdoğan, en fazla oyu yüzde 60 ile Çermik’te alırken, bu ilçeyi yüzde 58 ile Çüngüş takip etti. Erdoğan’a en düşük oy yüzde 13 ile Lice’de çıktı. Erdoğan Bismil’de yüzde 21,Çınar’da yüzde 33, Dicle’de yüzde 30, Ergani’de yüzde 32, Hani’de yüzde 46, Hazro’da yüzde 19, Silvan’da yüzde 17, Eğil’de yüzde 38, Kocaköy’de yüzde 16, Bağlar’da yüzde 24, Kulp’ta yüzde 36, Kayapınar’da yüzde 28, Sur’da yüzde 30 ve Yenişehir’de yüzde 28 bandında oy aldı.

 

AK Parti’nin en fazla oyu Çermik ve Çüngüş’ten

AK Parti’nin en fazla oy aldığı ilçe ise yüzde 52 ile Çüngüş oldu. Çüngüş’ü yüzde 51 ile Çermik takip etti, Eğil ve Hani’de yüzde 30,Ergani’de yüzde 25,Hazro’da yüzde 17,Kulp’ta yüzde 33,Lice’de yüzde 10,Silvan’da yüzde 13,Kocaköy’de yüzde 15,Bağlar’da yüzde 20,Kayapınar ve Sur’da yüzde 22,Yenişehir’de yüzde 23,Dicle’de yüzde 17,Bismil’de yüzde 17,Çınar’da yüzde 21 yaklaşık oranlarında oy aldı.

AK Parti, Cumhurbaşkanlığında olduğu gibi milletvekilliğinde de en az oyu Lice’de aldı.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.