Diyarbakır'da Gençlik Festivali düzenlendi

Diyarbakır'da Gençlik Festivali düzenlendi
Diyarbakır'da Yenişehir Güzel Sanatlar Lisesince "Yeteneklerinizin farkında mısınız? Projesi" kapsamında Gençlik Festivali düzenlendi.

Tigris Haber- Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2018 1. Çağrı döneminde Diyarbakır Yenişehir Güzel Sanatlar Lisesi’nin kabul edilen “Yeteneklerinizin farkında mısınız?” projesi kapsamında “Gençlik Festivali” düzenlendi.

festival-(4).jpeg

 Diyarbakır’ın 4 farklı ilçesindeki 14 Okuldan gelen 8. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerine Güzel Sanatlar Lisesi, müzik ve resim bölümü öğrencilerinin kabul sınavı ile ilgili bilgiler verildi. Resim ve müzik alanlarında farklı Atölye (workshop ) çalışmaları gerçekleştirildi. Proje “Gençlik ve Spor Bakanlığı Projeleri Tanıtım Atölyesi” ve “Proje Film Gösterimi” ile devam edecek.

Proje koordinatörü, İngilizce öğretmeni Rahmi Güneş “Güneydoğunun resim ve müzik eğitimi alanında hizmet veren en eski okulu olan Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi müzik ve resim alanlarında birçok başarılı sanatçının yetişmesine vesile olmuş ve olmaya devam etmektedir. Öğrenciler farklı uygulama sınavlarında başarılı olarak okula devam etmeye hak kazanmaktadır. “Yeteneklerinizin farkında mısınız?” Projesi kapsamında okulun tanıtımının yanında müzik ve resim alanlarında yetenekli ortaokul öğrencileri sınav öncesinde okulumuz hakkında bilgi edinerek, okula kabul sınavlarını deneyimlemeleri amaçlanmıştır” dedi.

 Okul öğrencileri ile kaynaşan ve atölye çalışmaları gerçekleştiren öğrenciler ve öğretmenlerin proje etkinliklerinde aktif görev aldıkları ve atölye çalışmalarında başarılı performans gösterdikleri gözlendi. Atölye çalışmalarında görev alan Müzik Öğretmeni Orhan Öztürk, Resim öğretmenleri Şengül Acil, Aziz Tilki ve Berçem Doğan Tarhan misafir ettiğimiz ortaokul öğrencilerinin çok yetenekli olduklarını ifade ederken Müdür Başyardımcısı Mensur Kandemir bu tür etkinliklerin tüm okullar için faydalı olduğunu söyledi.

Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi’nin Süleyman Demirel Kampüsünde gerçekleştirilen Gençlik Festival çalışmalarının film çekimlerine Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Armağan Güneş ve Diyarbakır Kayapınar Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Abdürrahim Kılıç ve öğrencileri destek verdi.

Okul Müdürü Hanifi Çaçan yılın belirli dönemlerinde farklı okullardan öğrencileri okullarına çağırdıklarını ve okula kabul sınavlarıyla ilgili bilgiler verdiklerini; fakat Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kabul ettiği bu proje kapsamında daha geniş kitlelere ulaşma imkanı bulduklarını belirtti.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.