Diyarbakır'da Görüntü Kirliliğiyle Mücadele

Diyarbakır'da Görüntü Kirliliğiyle Mücadele
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte görüntü kirliliğine yol açan, ana arterlerdeki elektrik direklerine, yön levhalarına ve tabelalara yapıştırılan afişleri sökme ve temizleme çalışmalarına başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetleme Şubesine bağlı ekipleri, Şanlıurfa yolu Peyas Mahallesi civarındaki direklere, yön levhalarına, tabelalara, duvarlara asılan pankart ve afişleri sökerek, temizlediği bildirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Bıkım, yaptığı açıklamada, kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların reklam ihtiyaçlarını giderebilmeleri için 6 adet pankart ve afiş asma noktası belirlendiğini söyledi.

Belirledikleri noktaların dışında asılan afiş ve pankartlara müdahale ettiklerini dile getiren Bıkım, "Dağkapı Meydanı, Ekinciler Caddesi, Gevran Caddesi, Bağlar Dörtyol mevkii, Diclekent Park Ormanı'nın arka kısmı olarak belirlediğimiz alanların dışında kalan kısımlara asılan pankartlar ve yapıştırılan afişler kesinlikle toplanacaktır. Söz konusu yerde de bu alanların dışına çıkıldığı için müdahale ettik" dedi.

Yasak olan alanlara pankart asanlara para cezası uyguladıklarını ifade den Bıkım, şöyle konuştu:

"Şimdi yeni asılan afişleri, pankartları toplama çalışmalarını devam ettiriyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle özel işletmelere, özel kuruluşlara pankart ve afiş asmalarına müsaade etmiyoruz. Ama resmi daireler, sivil toplum kuruluşları bize kendi pankartlarını asıldıktan 5 gün sonra kaldırma taahhütünde bulundurdukları takdirde belediyemizin belirttiği noktalara pankartlarını asmalarına izin veriyoruz. Aksi takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında yasak olan alanlara pankart asan vatandaşlarımıza 208 liradan 6 bin 377 liraya kadar bir para cezası uyguluyoruz."

Bıkım, kentte seçim dönemlerinde görüntü kirliğinin daha fazla olduğunu, son dönemde Kayapınar'daki muhtarlık seçimleri nedeniyle bu civarda asılan pankartlar ve yapıştırılan afişler nedeniyle aynı durumun yaşandığını, 1 ayda 256 adet pankartın toplandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.