DİYARBAKIR’DA HDP MİTİNGİNE BÜYÜK KATILIM

DİYARBAKIR’DA HDP MİTİNGİNE BÜYÜK KATILIM
HDP’nin Diyarbakır mitinginde yüz binlerce kişi İstasyon Meydanı’nı doldurdu.Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’da 24 Haziran erken seçimleri kapsamında düzenlediği miting, İstasyon Meydanı’nda (5 Haziran Meydanı) gerçekleşti.

Halkların Demokratik Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Şık, Diyarbakır mitinginde konuştu. Şık; “Barışı ve özgürlüğü; asla ve asla zalim Dehaklara teslim etmeyen, Devrimci Kawa’nın yiğit insanları merhaba! Selam olsun Ahmed Arif’in, Ape Musa’nın, Vedat Aydın’ın, Tahir Elçi’nin memleketine” diyerek halkı selamlayan Şık, “Bu meydan bombalar gördü. Bu meydan en büyük acılarla sarsıldı. Bu meydandan yükselen çığlıklar hâlâ havada asılı duruyor. Bu meydanda yitirdiğimiz canlarımız var. Bu meydanda o canların sesi, sözü var. Ancak, bunca kötülüğe, bunca acıya rağmen hoş bulduk! Bu ne güzel bir karşılama, bugün burada sizlerin karşısında olmak ne büyük onur, ne büyük mutluluk” dedi.

 

 “Hakikat bizimle, bu meydanda!” “

Hakikat bizimle. Hakikat bu meydanda. Hakikat “Bir oy Demirtaş’a, bir oy Halkların Demokratik Partisi’ne” diyerek korkmadan, teslim olmadan, inat ve umutla, “buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz” diyenlerin sesindedir, sözündedir, duruşundadır. “Bir yanımız Gezi, bir yanımız Sur, Cizredir” diyenlerdedir. “Bir yanımızda Berkin’ler, Ali İsmail’ler, Bir yanımızda Ceylan’lar, Uğur’lar var. Birlikte güçlüyüz, geçmiştekinden daha da güçlüyüz.”

 

“Sözünüzü yere düşürmeyeceğiz”

Hapisteki Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve tutuklu milletvekillerine, Gülten Kışanak şahsında tüm belediye eş başkanları ve parti yöneticilerine de selam gönderen Şık, “Özgürlükleri gasp edilen on binlerce öğrenciye, hakikatin peşindeki gazeteci dostlarımıza ve bütün siyasi tutsaklara selam olsun. Bin selam” diye devam etti. “Birbirimizi tanıyoruz. Yıllarca haber yapmak için, buradaki sesi Türkiye’ye duyurmak için geldim yanınıza. Ve biliyorum ki hemhal olmaya gelen kimseyi geri çevirmezsiniz. Derdinizi de paylaşırsınız, sofranızı da, muhabbetinizi de. Sağolun, varolun. Bu güzel şehre bu kez partimizin vekil adayı olarak geldim. Ama amacım değişmedi! Bir kez daha sesiniz olmaya, sesinizi taşımaya geldim!”

“Sözümüz var! Özgürlük ve barış için her ah’ın, her gözyaşının, yaşatılan her acının, çekilen her çilenin sözünü tutacağız. Bir kardeş, bir dost, bir yoldaş olarak sesleniyorum size, bilin ki sözünüzü yere düşürmeyeceğiz.”

 

“Bizler birleştikçe, zalimlerin çeteSi dağılacak”

Yıllardır Gezi’de, Suruç’ya, Ankara Garı’nda, Nevruz ve 1 Mayıs’larda birlikte olduklarını vurgulayan Şık “Bizler birleştikçe onlar saldırdı! Ama omuz omuza durdukça zalimlerin kabûsu olduk! Ve bizler birleşmeye devam ettikçe zalimlerin çetesi ayrışacak, dağılacak!” dedi. İşkenceyle, bombalarla, idam tehdidiyle iktidarın meydan okuduğunu söyleyen Şık “Hodri meydan diyoruz biz de. Hodri meydan Diyarbakır’dan” dedi.

 

“Yan yanayız. O yüzden panik içindeler”

 “Anadillerimiz farklı olsa da zalimler, analarımızın dilini ortaklaştırdı. Analarımızın gözyaşlarını ayrıştırmak istediler. Ama işte, bir kez daha yan yanayız, beraberiz!” diyen Şık şöyle devam etti:“Ve işte yan yanayız. Bir aradayız, omuz omuzayız. O yüzden korku, telaş, panik içindeler.Sonlarının geldiğini biliyorlar.“Biliyorum, biliyorsunuz, bu haysiyetsizlerin, bu zalimlerin sizin karşınıza çıkacak yüzleri yok.Kendileri de patronları da bugün Diyarbakır’a gelseler insan içine çıkamazlar.”

 

 “Kiralık kalemler bizimle ilgili yalanlar üretiyor”

“Kiralık kalemlerin” AKP’nin suç ortaklığını üstlendiğini söyleyen Şık “İşleri oturdukları masaların başından sizinle,bizimle ilgili yalanlar üretmek. En son Suruç’ta yaşananların gerçek yüzünü hepimiz biliyoruz. Bu mafya iktidarının, bakanlarının ve kiralık kalemlerinin söylediği yalanları ibretle izliyoruz” dedi.

 

“Karşınıza gelecekle değil 1990’larla çıkıyor”

 “Kendi çevresindekiler de dahil tüm ülkeyi, bütün toplumu korkutarak, yalana boğarak saltanatını sürdürmeye çalışan biri var. İsmi lâzım değil” diye devam eden Şık, Bir yanında Bahçeli, bir yanında Çiller, ama hiç utanmadan, yüzü kızarmadan “Çözüm Sürecini HDP bitirdi” diyor.İktidarın Halkların Demokratik Partisi’nin temsil ettiği sesin boğulmasını istediğini vurgulayan Şık, bu nedenle seçilmiş siyasetçilerin, partililerin, “barış” diyen öğrencilerin tutuklandığını hatırlattı. İktidarın medyayı ele geçirdiğini, kendi medyasıyla kötülük yaydığını söyleyen Şık şöyle konuştu: “Ama onlara ve yaptıkları bunca kötülüğe rağmen bu ülkede güvercinler barışın sesini köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir dolaştırdılar. Birbirinden uzaklaştırılmak, yabancı kılınmak istenenlere barışın sesini ulaştırdılar. Evet, zalimler o güvercinleri de vurdular! 2015’te, 5 Haziran’da bu meydanda yapılan mitinginde 5 canımıza kıydılar. Sonra da, Hrant Dink gibi, Tahir Elçi’yi vurdular. Suruç’ta barış elçisi gençlerimizi, Ankara’da 101 barış güvercinimizi katlettiler. Yüzlerce kez canımızı yaktılar.“Ama ne yaptılarsa olmadı! Barışın sesini kısamadılar. Halkların coşkun selini durduramadılar! Kararlığımız zalimleri ürkütüyor. Afrin’de heykelini yıktıkları Demirci Kawa’nın yaktığı ateş bizim yolumuzu aydınlatıyor, onları ise daha da korkutuyor.”

 

“Bir kişiyi göndermek yetecek”

 Tek kişiyi göndermenin yeteceğini belirten Şık, Halkların Demokratik Partisi bir kez daha ve daha çok vekille Meclis’e taşındığında hepsinin tarihin çöpüne gideceğini söyledi, “Hem de öyle bir gidecekler ki, bu sefer hortlamaya bile mecalleri kalmayacak” dedi. “Emin olun ki yalan söylemekten bitap düştüler, kendi yaydıkları nefretle zehirlendiler. Yalana memur bu zavallıları tek bir mühürle emekliye ayırmanın zamanı geldi.

 

 “Kürt Sorununda demokratik çözüm Senin kenara çekilmenle başlayacak”

“’Kürt sorunu yok’ diyen bu müstebite, istibdat heveslisine, ‘Var’ diyeceğiz. ‘Çözümü de var: Demokrasi’ diyeceğiz. ‘Demokratik çözüm senin kenara çekilmenle başlayacak’ diyeceğiz.” diye konuşan Şık, “Bu mafya iktidarını yıkacağız. Bu asalak nefret mühendislerinin devrini sonlandıracağız” dedi.

 

“Unutmak değil, yüzleşmektir barış”

Sur ablukasında öldürülen ve bedeni buzlukta saklanan Cemile’yi, Taybet Ana’yi, Nevruz’da öldürülen Kemal Kurkut’u unutmayacaklarını söyleyen Şık, Unutmak değil, hatırlamaktır barış.

Saklamak değil, yüzleşmektir barış”

Ödenmiş tüm bedellerin hakkını, hakkıyla savunacaklarını söyleyen Şık, elahattin Demirtaş’ı, Onur Hamzaoğlu’nu, Ferhat Encü’yü, Sebahat Tuncel’i, İdris Baluken’i, Figen Yüksekdağ’ı, milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı ve tüm yoldaşlarımızı o zindanlardan çıkaracağız!” dedi, “Kardeşleştikçe birleşeceğiz, birleştikçe çoğalacağız, çoğaldıkça da bu korkak zalimleri 24 Haziran’da sandıklarda alaşağı edeceğiz!” diye konuştu. Değişim kolay değil. Adaleti sağlamak kolay değil. Barış kolay değil. Ama kararlılıkla bizler değiştirebiliriz. Bunu bütün dünyaya gösteriyorsunuz” diyen Şık konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “24 Haziran’da hep birlikte bir kez daha göstereceğiz. Ve 3 yıl önce yeniden kurulan bu savaş tezgâhını bozacağız. Bu yalan tünelinden çıkacağız. Yalnızca seçimi değil, hakikati de kazanacağız.”dedi. Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile partinin Diyarbakır milletvekili adayları da birer konuşma yaptı. Mitingde ayrıca Mem Ararat ve Koma Pel de sahne aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.