VİDEO-Diyarbakır’da ilginç bir kaçak yapı hikâyesi vatandaşı mağdur ediyor

VİDEO-Diyarbakır’da ilginç bir kaçak yapı hikâyesi vatandaşı mağdur ediyor
Bağlar’da bir binanın önündeki kaçak yapı nedeniyle vatandaşlar evlerine dükkanın girişinden gidiyor. Bina sakinleri, kaçak yapının yıkılması için alınan kararın biran önce uygulanmasını istedi.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Bağlar’da bir binanın önündeki kaçak yapı nedeniyle vatandaşlar evlerine dükkanın girişinden gidiyor. Bina sakinleri, kaçak yapının yıkılması için alınan kararın biran önce uygulanmasını istedi. Yıkım kararında Vali-Kayyım Ali İhsan Su’nun da imzası bulunmasına rağmen işlemin gerçekleşmemesi hayretle karşılandı. Evlerine binanın normal girişinden girmek istediklerini ifade eden bina sakinleri, kararın uygulanmasını dört gözle bekliyor.

kacak-yapi1.pngDiyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesinde bir binanın girişini engelleyecek şekilde yapılan kaçak yapının mahkeme ve Büyükşehir Belediyesi Meclis kararına rağmen yıkılmaması tepkiye yol açtı. Bina sakinleri, Kaçak yapıdan dolayı kapalı olan bina girişine dükkândan girmek zorunda kalıyor. Kaçak yapının yıkılması için 8 yıldan bu yana sürdürdükleri hukuk mücadelesini kazanan bina sakinleri, bu kez, yıkım günü gelen esrarengiz bir telefon ile yıkıldı.

kacak-yapi4.png

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin kaçak yapıya müdahale edeceği gün kendilerine gelen telefon ile yıkımın seçim sonrasına bırakıldığının şaşkınlığını yaşayan bina sakinleri, mahkeme ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce verilen yıkım kararının biran önce uygulanmasını istediler. Bina sakinleri, kaçak yapının yıkılması durumunda apartmanlarına normal yoldan girebilecek.

kacak-yapi3.png

“8 yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz”

Bina Sakinleri adına konuşan Mahmut Demir, binanın ana girişini engelleyen kaçak yapının yıkılması için 8 yıldan bu yana hukuk mücadelesi verdiklerinin altını çizerek “Bu yapı kaçak. Daha önce tahsis belgesi vardı. Ama İmar buraya girince başka yerde yapının sahibine yer verildi. Bu kaçak yapıda odun satışı yapılıyor. Mahkeme, tahsis belgesini ret ederek, yerin kaçak olduğuna yönelik karar verdi. Mahkeme kararı büyükşehir Belediyesi’ne tebliğ etti. Büyükşehir Belediyesi de bunu Meclis gündemine aldı. Meclis, İl Valisi Ali İhsan Su’nun başkanlığında oy birliği ile kaçak yapı için yıkım kararı verdi. Buranın kamulaştırılması da yapılmış. Karar, İmar Daire başkanlığı tarafından zabıta Müdürlüğü’ne bildirildi, iki hafta önce zabıta ekipleri geldi, ancak, o an gelen bir telefon ileü, şifai bir bildirim ile yıkım durduruldu. Seçimden sonra yıkılmasını talep etmişler. Bina girişi olarak kullandığımız dükkân sahibi de artık bu girişlerin olmayacağı yönünde bize bildirimde bulundu haklı olarak. Dükkân sahibi insanlığından dolayı geçişlerimize izin veriyor” dedi.

kacak-yapi2.png

“Yıkım olursa, binaya normal ana girişten gireceğiz”

Kaçak yapının yıkılması durumunda bina sakinleri olarak normal kapıdan giriş yapacaklarına değinen Demir, “Hem normal kapıdan giriş yapacağız, hem de araçlarımızı binamızın girişine park etmiş olacağız. Aileler gaspçıların ve hırsızların korkusundan dolayı binaya tek başına giremiyor. Tek ricamız Vali beyin aldığı kararı uygulamasını istiyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi gelip işini yapsın. 8 yıla aşkın süredir dava sürdü. Mahkeme başka yer vermesine rağmen bu kaçak yapının sahibi burayı da kullanmak istiyor. Bina sakinleri olarak mağduruz. Yatalak ve hasta insanlarımız var. Bina girişine ambulans ve itfaiye giremiyor” şeklinde konuştu.

buyuksehir-kacak-yapgi-1.jpeg

“3 kez kapkaç’a uğradı”

Kevser Demir ise, 3 kez kapkaça uğradığına değinerek, şöyle dedi:

“Ben gece saat: 10-11’de işten eve geliyorum. Bina girişi olmadığı için tenha bir yerden binaya giriyorum. Tenha olduğu için kapkaça maruz kaldık. Binanın içerisinde 3 defa çantam çalındı. Binadan kimseyi de yardıma çağıramadım. Polise adresi bile tarif edebileceğim bir yer değil. Biran önce kaçak yapının yıkılmasını istiyorum. Hak ve hakkaniyet çerçevesinde yasaların uygulanmasını istiyoruz.”

buyuksehir-kacak-yapgi-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.