ViDEO - 9 erkek adaya karşı yarışan Kadın Muhtar Sadiye Sebat’ın büyük zaferi

ViDEO - 9 erkek adaya karşı yarışan Kadın Muhtar Sadiye Sebat’ın büyük zaferi
31 Mart seçimlerinde 9 erkek adaya karşı yarışan Sadiye Sebat Korkutan, 30 yıldır yaşadığı mahallesindeki sorunları çok iyi bildiğini ve bu sorunları çözmek için muhtar adayı olduğunu belirtti

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesinin en sorunlu mahallelerinden biri olan Şehitlik Mahallesi’nde muhtar olan Yenişehir’in ilk adın muhtarı Sadiye Sebat Korkutan, azalarıyla birlikte sorunların çözümü için çalışmalara başladı.

kadin-muhtar-2.jpg

31 Mart Yerel seçimlerde 9 Erkek adayına karşı tek kadın aday olduğunu ifade eden Sebat, kadınların yanı sıra erkeklerin de desteğini alarak seçildiğini söyledi.

“Sorunların içinde büyüdüm, çözümünü de biliyorum”

Muhtar Sadiye Sebat, Mahallede doğup büyüdüğünü için mahallenin en önemli sorunlarını bildiğini belirterek, Sorunları bildiğim için kadınlarda bana destek çıkıyordu. 30 yıldan bu yana aynı muhtar yönetiyordu. Herkes değişim istediği için bu değişimi en iyi kadın yapar diye bize destek verdi. Değişimin istendiği için aday oldum. Genelde yol, kaldırım, parke taşı sorunu var. 3 aylık seçim süreci boyunca ziyaret ettiğimiz evlerde kadınlarımız bize sorunlarını iletti. En çok da depremden kaynaklı ağır hasarlı binalar ve bu binalarda uyuşturucu tacirlerince mesken tutulması gibi önemli bir sorunumuz var. Kadınlar, bu ağır hasarlı binaların biran önce yıkılmasını istiyorlar. Bu binalarda biriken çöp yığınları nedeniyle vatandaşlar pencerelerini açamıyor, dışarıya çıkamıyorlar. En önemli sorunlarımız arasında bunlar yer alıyor. Mahallemizin en sorunlu bölgeleri arasında Şemsiler ve Benusen’dir” ifadelerini kullandı.

kadin-muhtar-3.jpg

“Kadın muhtarlar daha verimli çalışıyor”

Kadın muhtarların daha verimli çalıştığına inandığını kaydeden Muhtar Sebat, "Kadınlar gelip yanımda rahatlıkla oturabilir, sorunlarını dinleriz, çayımızı içebilirler. Burası benim yerim değil, onların yeri. Onlar sayesinde biz buraya geldik. Kadınlar destek çıkmasaydı, şu anda burada olmazdım” diye konuştu.

kadin-muhtar-2-001.jpg

“Benusen’i çiçek bahçesi yapmak istiyorum”

Sebat, Önceliğinin, Benusen’i çiçek bahçesi haline getirmek olduğunu vurgulayarak, çocuklarımıza park ve futbol sahası yapmak istiyoruz. İlçe garajı çevresinde hiç park yok. Oradaki çocuklarımıza da park yapılması için girişimlerde bulunacağım. Bununla ilgili de dilekçe verdik. Başta Büyükşehir olmak üzere Yenişehir Belediyemizin destekleri ve işbirliğiyle bu çalışmaları mahallemize kazandıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.