Diyarbakır’da konuşan Başbakan yardımcısı Emrullah İşler;

Diyarbakır’da konuşan Başbakan yardımcısı Emrullah İşler;
“Uludere çözüm sürecini baltalamak için yapıldı”

İlyas AKENGİN

Diyarbakır’da konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çözüm sürecine ilişkin, “Çözüm süreci 2013 yılından buyana sıkıntısız devam etti. Ancak çözüm sürecini baltalamak için bir takım girişimlerin olduğu doğrudur. Türkiye'nin beraberliğini istemeyen bir takım odakların provokatif eylemleri olduğunu değerlendiriyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'da incelemelerde bulundu. AK Parti Sur İlçe Belediye başkan adayı Abdurrahman Kurt'un seçim bölgesinde esnafları ziyaret eden İşler, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı ziyareti esnasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

FACEBOOK KAPANABİLİR

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler: "Çıkardığımız internet yasasında kişisel ve özel hayata saldırı söz konusu olduğunda hızlı müdahale etmek için gerçekleştirdik. Bu şekilde normal internet ortamında özel ve kişisel hayata bir saldırı varsa orada bir engelleme söz konusu olacak. Engelleme geçmişle kıyaslandığında arada bir fark var. Geçmişte internet siteleri mahkeme kararı olduğu zaman toptan kapatılıyordu. Şimdi biz orada sadece ilgili sayfayı düzenliyoruz. Bu çerçevede normal internette yasaklamanın facebook ve yotube'nin diğer ortamda da yasak olması söz konusu olabilir. Bir tarafta yasak iken diğer tarafta engellenmezse bunun anlamı kalmaz. İnsanların özel ve kişisel haklarını korumak hepimizin görevidir" dedi.

"ULUDERE PROVOKATİF EYLEM"

Gazetecilerin Şırnak'ın Uludere kırsalında uzaktan kumandalı mayının patlaması sonrası uzman çavuşun şehit olduğunu hatırlatması üzerine İşler: "Çözüm sürece 2013 yılından buyana sıkıntısız devam etti. Ancak çözüm sürecini baltalamak için bir takım girişimlerin olduğu doğrudur. Türkiye'nin beraberliğini istemeyen bir takım odakların provokatif eylemleri olduğunu değerlendiriyorum. Şehidimizin ailesine tekrar başsağlığı diliyoruz. Bu yaşanan acı olaylar çözüm sürecini engellemeyecek ve baltalamayacaktır. Çünkü çözüm süreci konusunda hükümetimizin iradesi çok nettir. Allah'ın izniyle sonuna kadar devam ettireceğiz. Hükümet ve devlet olarak bu tür eylemlerden hareketle çözüm sürecini sona erdirecek bir tutumuz söz konusu olamaz. Bu millet 30 yılda terörden çok çekti. 400 Milyar dolar harcandı, geriye kin, nefret ve acıdan başka bir şey kalmadı. İnşallah anaların gözyaşlarını dindireceğiz "şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPIYLA MÜCADELE SÜRECEK"

Mahkeme kararı ve yasa dışı dinlemelerin toplumu korkuttuğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı İşler, 509 bin dinlemeyi yapan ve mahkeme kararı çıkartan yapının incelendiğini söyledi. İşler: "17 Aralık'ta devletin içinde paralel bir yapının varlığı aşikar olarak ortaya çıktı. Hükümet olarak gerekli mücadeleyi sürdürüyoruz. Burada üzücü olan geçmişte dinleme sonrası şantaj ve tehditlerin mağduru CHP ve MHP'nin devletin bekasını tehdit eden bu yapıyla mücadelede basit siyasi çıkarlar uğruna bizi yalnız bırakmasıdır. Başbakanımız çok karalı bir şekilde yapıyla mücadele edeceğini söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan ötürü yerel seçimler genel seçim havasında geçiyor. Hükümetimiz için bir güvenoyu şeklinde olacaktır. Bundan dolayı milletimizden alacağımız güçlü destek ile inşallah devleti tehdit eden bu yapıyla mücadelemizi seçimden sonra da sürdüreceğiz."

emrullah-isler-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.