Diyarbakır’da KYK yurdundaki asansörler çalışmıyor

Diyarbakır’da KYK yurdundaki asansörler çalışmıyor
Dicle üniversitesi kampus içerisinde bulunan yeni kız öğrenci yurdun da asansörler günlerdir arızalı. Faaliyete girmeyen asansör nedeniyle merdivenleri kullanan öğrenciler, asansörün muhtemel bir faciaya neden olmaması için uyardı.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Aydın Kredi Yurtlar Kurumu(KYK)’da yaşanan asansör faciasının ardından birçok İl’de protestolar yapılmış ve KYK yurtlarında ki sorunlar dile getirilmişti. Diyarbakır Dicle üniversitesi içerisinde bu yıl faaliyete giren 5 Katlı, 2 bin 100 kişilik kapasiteye sahip İyaz Bin Ganem Kız öğrenci yurdunda öğrencilerin sorunları gündeme geldi.

Kampus içerisinde olan yurda otobüs hattı bulunmadığı gibi yolda ise yeterli ışıklandırma yok. Yol karanlık olduğu için, ayrıca yurdun bulunduğu alana otobüs servisi olmadığında dolayı bir kız öğrenci tacize uğradı. Bunun üzerine öğrenciler toplanarak sorunlarını dile getirdi.

İyaz Bin Ganem kız öğrenci yurduna bu yıl yerleşen öğrenciler, yurt içerisinde bulunan 3 asansörün arızalı olması nedeniyle, merdivenleri kullanmak zorunda kalıyor. Öğrenciler, asansörlerden 1’inin kapısının açık bırakıldığını ve arızalı olan asansörün yapılmadığını, aynı zamanda yaşanan asansör olaylarından sonra endişe duyduklarını belirttiler. Kentte ki diğer KYK yurtlarında da asansör sorunları yaşandığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum