Diyarbakır’da Nesibe Aydın okulları açılıyor

Diyarbakır’da Nesibe Aydın okulları açılıyor
Nesibe Aydın Diyarbakır okulları 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılında açılıyor

Tigris Haber- Türkiye genelinde birçok eğitim kurumuna sahip olan Nesibe Aydın Okulları, 2019'da Diyarbakır’da ki öğrencilere kapılarını açacak.

Nesibe Aydın Diyarbakır Okulları projesinin şu anda inşaat halinde olduğunu vurgulayan Aydın, “Diclekent Mahallesi'nde 12 bin metrekare arsa üzerine kurulu Diyarbakır'ın en büyük okul komplekslerinden biri olacağını sportif ve sanatsal donatılarıyla, atölye ve laboratuarlarıyla Diyarbakır'ın fiziki imkânlarıyla en üst düzey okullarından biri olarak yer alacak.” dedi.   

nesibe-(3).jpg

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Nesibe Aydın Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın, Nesibe Aydın Okulları ile Diyarbakır Okulları kurucusu eğitimci Aziz Adıgüzel ve basın mensupları katıldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde dün akşam düzenlenen toplantıda konuşma yapan Nesibe Aydın Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın, kampüs hakkında bilgiler verdi.  Diyarbakır'ın en donanımlı kampüsü olmaya aday olduklarını ifade eden Aydın; Nesibe Aydın Okulları'nın Ankara'daki faaliyetlerini il dışına da çıkararak ulusal bir marka olma yolunda ilerlemeye başladığını okullaşma sayılarını Türkiye'nin ekonomik gücü anlamında en iyi 10 iline yatırım yapmak olarak değerlendirdiklerini söyledi. Planları arasında Diyarbakır'ın ilk başlarda yer almadığına değinen Aydın, kentteki ortak kurucuları ile tanıştıktan sonra rotayı Diyarbakır'a çevirdiklerini dile getirdi.

Geniş sanat imkânları sunacağız

Okulun Eğitim, Spor ve sanat anlamında çok geniş bir yelpazeye sahip olacağını dile getiren Aydın; 80 derslikle eğitim hayatına atılmaya hazırlandıklarını aynı zamanda okulun yaklaşık 8 bin metrekarelik bir yeşil alanı sahip İçerisinde fizik, biyoloji, matematik, robotik, müzik, görsel sanatlar, sağlık ve doktor, kimya, bilişim, jimnastik ve fen bilimleri gibi birçok laboratuarı barındıran bir kampus e sahip olduğunu ifade etti.

‘Bizim işimiz Eğitim’     

Nesibe Aydın Diyarbakır Okulları projesinin şu anda inşaat halinde olduğunu vurgulayan Aydın, Diclekent Mahallesi'nde 12 bin metrekare arsa üzerine kurulu Diyarbakır'ın en büyük okul komplekslerinden biri olacağını sportif ve sanatsal donatılarıyla, atölye ve laboratuarlarıyla Diyarbakır'ın fiziki imkânlarıyla en üst düzey okullarından biri olarak yer alacak.  Öğretmen konusuna da çok önem verdiklerini söyleyen Aydın; “Bizim işimiz eğitim şuanda onunla meşgulüz Kadromuzun önemli bir kısmı Ankara'dan tayin olacak Diyarbakır'a gelip yerleşecek öğretmenlerimiz, idarecilik ve müdür yardımcıları Ankara'dan gelecek olan kıdemli öğretmenlerimiz tarafından yürütülecek” dedi.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda Diyarbakır'ın ilk ve öncelikli hedeflerinin eğitim olduğunu elde ettiklerini söyleyen Aydın, Biz Diyarbakır projemizi sosyal sorumluk projesi olarak görüyoruz. Ankara'daki okullarımız yaklaşık 35 bin lira öğrenci ücretleriyle çalışırken, Diyarbakır'da 15 bin lira ile bunu sınırlayacağız. Bursluluk imkânlarıyla 15 bin lira bedeli ödemeyecek olan velilerimize de daha üst seviyeden bursluluk imkânı mümkün oldukça sağlamaya çalışacağız. Bizler Diyarbakır'da olmaktan çok heyecanlıyız, ışık doğudan yükselir.  Eğitime yapılan bu yatırımlardan sonra eğitimin de doğudan yükseldiğini bizler ispat etmek istiyoruz. ‘‘Amacımız Ankara da ki 30 yıllık geleneğimizi Diyarbakır’a entegre etmektir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haber: Harun Aytulun

.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.