‘Diyarbakır’da oy rekoru kıracağız’

‘Diyarbakır’da oy rekoru kıracağız’
AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, 24 Haziran’da yapılacak seçimlere hazır olduklarını söyledi, parti tarihinin Diyarbakır’daki en yüksek oy oranına ulaşacakları iddiasında bulundu.

Budak,”Partimiz Diyarbakır’da en yüksek oyu daha önce yüzde 40.7 ile almış. Biz bu rakamın üzerine çıkacağız” dedi.

Tigris Haber’e değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için 24 Haziran tarihinde karar kılınması, ülkede olduğu gibi Diyarbakır’da da hareketlilik yaratmaya başladı. Gözlerin çevrildiği partilerin başında iktidar partisi AK Parti geliyor. İl başkanı olarak partideki ilk seçimlere hazırlanan il başkanı Süleyman Serdar Budak, Tigris Haber’e konuştu, hem seçimleri hem de partisinin bölgedeki durumunu değerlendirdi. Budak, AK Parti’nin Diyarbakır’daki en yüksek oyuna yüzde 40.7 ile 2007 seçimlerinde ulaştığına dikkat çekerek 24 Haziran’da bu rakamın üzerine çıkarak rekor kıracaklarını iddia etti.

“Seçim kararı bizim için de sürpriz oldu ancak”

Erken seçim kararının kendileri için de sürpriz olduğunu ancak parti olarak 24 Haziran’a hazır olduklarını dile getiren Budak,”MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında 26 Ağustos’ta erken seçim yapılmasını önerince gündem bir anda farklı yöne kaydı. Bir gün sonra Cumhurbaşkanı ile Bahçeli arasında yapılan görüşmeye herkes gibi bizler de kilitlendik. Sayın Cumhurbaşkanı “24 Haziran’da seçimleri yapacağız” diye açıklama yapınca doğal olarak heyecanlandık. Piyasada erken seçimle ilgili söylentiler ve beklentiler vardı. Ancak Cumhurbaşkanımız her defasında seçimleri zamanında yapacaklarını söyleyince doğrusu biz erken seçime ihtimal vermiyorduk. AK Parti’nin genel görüşü de her zaman seçimlerin zamanında olması yönünde olmuştur. Ama bu defa şartlar erken seçimi gerekli kıldı ve öyle bir karar alındı.

“Yarın seçim olsa bile hazırız”

Aslında iyi oldu. Ülke önümüzdeki 4-5 yıl için seçim atmosferinden çıkarak gerçek gündemine dönecek. Şu ana kadar erken seçim kararına olumsuz tepki yok. İş dünyası ve diğer çevreler de bu kararı olumlu karşıladı. Bizim parti olarak diğer partilerden farkımız kadro ve teşkilatlarımızın her an için seçime hazır olması, seçimden seçime değil her zaman bu işe odaklanmasıdır. Cumhurbaşkanı adayımız belli, teşkilatlarımız ve tüm kurullarımız hazır. Yarın seçim olsa bile bizim için fark etmez. Tek sıkıntı milletvekili adaylık süreci. Bunu da inşallah başarıyla aşacağız. Ben küskünlüklere ihtimal vermiyorum. Biz bir dava partisiyiz. Tabi ki birileri aday gösterilecek, birileri gösterilmeyecek. Aday gösterilmedi diye küsen varsa hiç aday olmasın, bu işe girmesin. AK Parti ve ülkenin menfaatleri her şeyin üzerindedir. Adaylık için resmi süreç başlamadı ancak şimdiden çok talep var. Arayanlar, soranlar, nabız yoklayanlar oluyor. Yüksek bir teveccüh var.” dedi.

“MHP ile ittifakın bize zararı olmaz”

MHP ile yapılan ittifakın bölgede AK Parti’ye oy kaybettireceği yönündeki söylemlerle algı yaratılmaya çalışıldığını dile getiren Budak, aksine Diyarbakır’da oy rekoru kıracaklarını savundu. Budak,”17 Mart’ta il kongremizi yaptık. Kongre tarihinden bir ay önce yaptığımız toplantıda,”en az 100 bin kişi mitinge katılacak. Rekor kıracağız” dedim. Bazı arkadaşlar bunu ulaşılamaz bir hedef olarak gördü ve inanmadı. Ben buna inanıyordum, nitekim 100 bin kişi il kongresine, mitinge yani Cumhurbaşkanımızı dinlemeye, karşılamaya geldi. İnsanlar büyük coşkuyla sonuna kadar bekledi, tarihi bir gün oldu. Cumhurbaşkanı bile “Diyarbakır’da ilk kez böyle bir kalabalık gördüm” dedi. “MHP ile ittifakın bölgede AK Parti’ye zararı olacak, bölge halkı oy vermeyecek ” algısı yaratmaya çalışanlar var. Bunlara en iyi cevap 17 Mart’taki tarihi miting ve kalabalıktır. Vatandaşın gündeminde bu yok. Bu algıyı başkaları yapmaya çalışıyor ama tutmuyor. Ben diyorum ki AK Parti 24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’daki en yüksek oy oranına ulaşacak. Bugüne kadar en yüksek oyu 2007’de yüzde 40.7 ile almışız. Bu seçimlerde bu rakamın üstüne çıkacağız. İnşallah 12 milletvekilinin tamamını kazanacağız. İddiamız bu yöndedir.” diye konuştu.

“Kürt sorununu çözdük, şu anki sorun başka”

Budak, seçimlere girerken yeni bir çözüm süreci olacağı iddialarını da yalanladı. Kürt Sorunu’nu çözme noktasında tarihi adımlar attıklarının altını çizen Budak,”AK Parti Kürt Sorunu’nu çözme noktasında tarihi adımlar attı ve birçok sorunu çözdü. Bugün artık dil, anadil sorunu yok. Geçmişteki olumsuzluklar, anti demokratik uygulamalar, Kürtlere yönelik tutumlar değişti. Bunu yapan sayın cumhurbaşkanımız ve partimiz, iktidarımız oldu.  Kangren hale gelmiş, kronikleşmiş birçok sorun çözüldü. Bugün ülkede artık Kürt sorunu değil, terör sorunu var. Ülkemize yönelik terör tehdidi var. Devlet bu noktada sadece savunmada kalamaz, tepkimiz olamaz. Şu anda yapılan budur. Devlet, ülkenin bekası için gereğini yapıyor. Bu işin Kürtlerle ilgisi yok. Zaten halkımız her şeyi görüyor. Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a ayrı bir sevgisi var. Partimizin ve iktidarımızın kente genel bakışı bu yöndedir. Terör sorunu çözülürse bölgede her şey çok daha farklı ve güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.