Diyarbakır'da sıcaklar bunalttı

Diyarbakır'da sıcaklar bunalttı
Diyarbakır'da sıcaklar bunalttı

 

Mehmet ÇAKAN/özel haber

Diyarbakır'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine seyretmesi vatandaşı bunalttı. Aşırı sıcaklara dayanamayan çocuklar süs havuzlarına akın ederken, süs havuzları plajı aratmadı. Bazı çocuklarda kendini hortumla ıslatarak serinlemeye çalıştı. Oruçlu vatandalar ise serinlemek için klimalı camilere akın etti.

Diyarbakır'da hava sıcaklığı gölgede 36 dereceyi geçerken, güneşte altında 45 dereceyi buluyor. Önümüzdeki 3 günde ise hava sıcaklığı 1-2 derece artması bekleniyor. Kavurucu sıcaklar bunalttı.

SÜS PLAJI

Gündüz saatlerinde kavurucu sıcaklığa dayanamayan çocuklar Merkez Sur İlçesi'nde bulunan ve doğal akışı olan Anzele süs havuzuna akın ediyor. Süs havuzundaki kalabalık Antalya, Bodrum plajlarını aratmazken, gün boyunca çocuklar süs havuzunda serinlemeye çalışıyor. Suyun serin olmasından dolayı oruçlu vatandaşlarda süs havuzuna ayaklarını koyarak serinliyor. Süs havuzunda gitmeyen bazı çocuklar ise hortumlu eline alarak, kendini ıslatıp serinlemeye çalıştı. Süs havuzundan bazı çocuklar tehlikeli hareketlerde yapıyor. Yaklaşık 1 metre 20 santimlik derinliği olan süs havuzuna yaklaşık 3 metreden atlayan çocuklar tehlikeli aldırış etmeden, dalış yapıyor. Çocuklar yüzdükten sonra güneş altında uzanıyor. Diyarbakırlı çocukların süs havuzunun kendilerinin, plajını olduğunu belirterek, "Başka yüzecek ve serinleyecek yerimiz yok" dedi.

 

VATANDAŞLAR KLİMALI CAMİLERDE

Diyarbakır'da kavurucu sıcaklarda oruç tutmaya çalışan vatandaşlar ise klimalı camilere akın ediyor. Camilerde dolup taşarken, vatandaşların çocuğu camilerde uyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.