Diyarbakır'da son bayram alışverişleri

Diyarbakır'da son bayram alışverişleri
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle semt pazarları, tarihi çarşılar ve alışveriş merkezlerinde büyük yoğunluk yaşandı.

ilyas AKENGİN

Diyarbakır'da Kurban Bayramı nedeniyle semt pazarları, tarihi çarşılar ve alışveriş merkezlerinde alışverişi son güne bırakanların yoğunluğuna sahne oldu.  Semt pazarlarında daha çok bayram şekerleri, yöresel tatlılar ve çörek yapmak için kullanılan çeşitli baharatlar ilgi görürken, tarihi çarşılar ve alışveriş merkezlerinde ise bayramlık kıyafetler ve ayakkabılar tercih edildi.

Bayram şekeri satan Ali Demir, alışverişlerin bu yıl  istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Demir, "Bayrama birkaç gün kala genelde satışlar artar. Ama bu yıl satışlarımız oldukça zayıf.  Umudumuz alışverişini son güne bırakanlara kaldı. Onlardan da bir şey gelmezse yandık." dedi.

Alışveriş yapan Mehmet Yılmaz da her bütçeye uygun fiyatların hem alışveriş merkezlerinde hem de çarşı ve pazarlarda olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Çarşı ve pazarlardaki fiyatlar gayet uygun. 3 liradan başlayan şeker fiyatları 30 liraya kadar çıkıyor. 10 liradan başlayan bir ayakkabıyı ise 300 liraya da alabilirsiniz. Yani bir kişi istediği fiyata istediğini alabilir. Her bütçeye uygun bayram alışverişleri rahatlıkla yapılır."

Gazi caddesinde, giyim üzerine iş yapan mağaza sahibi Mehmet Yılmaz ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı yoğunluğunun yaşandığını ancak gelenlerin çoğunun bakıp gittiğini belirtti. Yılmaz, “Kurban Bayramının bereketi arefe günü satışlarımıza  yansırsa çok mutlu olacağız.. Şuan vatandaşlarımız bayram öncesi özellikle çocukları için alışveriş yapıyorlar.” dedi.

bb.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.