Diyarbakır’da şubat ayında konut satışları arttı

Diyarbakır’da şubat ayında konut satışları arttı
Diyarbakır’da Şubat ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28, Ocak-Şubat döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Diyarbakır’ın Şubat ayı konut satış istatistiklerini açıkladı.

  Uras’ın verdiği bilgilere göre, geçen yıl Şubat ayında Diyarbakır’da 934 olan konut satışı, bu yılın Şubat ayında yüzde 28 oranında artarak bin 194’e yükseldi.

  Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 38,1’i ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların, yüzde 55,2’sini ilk satış, yüzde 44,8’ini ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer satışların ise yüzde 52,8’ini ilk satışlar, yüzde 47,2’sini ikinci el satışlar oluşturdu.

  Diyarbakır’da geçen yıl Ocak-Şubat döneminde bin 871 olan konut satışı yüzde 23 oranında artarak 2 bin 308’e yükseldi. Bu yılın Ocak-Şubat döneminde gerçekleşen satışların yüzde 36,8’ini ipotekli satışlar, yüzde 63,2’sini ise diğer satışlar oluşturdu. İpotekli satışların yüzde 57,2’sini ilk satışlar, yüzde 42,8’ini ise ikinci el satışlar oluşturdu.

  Diğer konut satışlarında ise yüzde 51,9’u ilk satışlardan, yüzde 48,1’i ikinci el satışlardan gerçekleşti.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.