Diyarbakır'da suça karışan 902 öğrenci rehabilite edilecek

Diyarbakır'da suça karışan 902 öğrenci rehabilite edilecek
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, toplumsal olaylar başta olmak üzere hırsızlık, kapkaç ve uyuşturucu kullanımına bulaşan 902 öğrenci tespit edip 20 sayfalık rapor hazırladı.

İlyas AKENGİN/ÖZEL

Suça karışan çocukların eğitiminin devamını sağlanması için okullardaki rehber öğretmenler danışmanlık hizmeti vermeye başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğrencilerin rehabilite edilmelerini sağlamak için SODES kapsamında ‘Akranlarına göre dezavantajlı' projesi hazırladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim-öğretim sezonunda öğrencilere ilişkin hazırladığı suç raporunda yüzlerce öğrenci hakkında yasal işlem yapıldığı ve suç grafiklerin yükseldiğine dikkat çekildi.

Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, kente toplumsal olay başta olmak üzere hırsızlık, kapkaç ve uyuşturucu kullanımına bulaşan ortaöğretim ve lise okuyan 902 öğrenci tespit etti. Suça karışan öğrencilerin tespitine ilişkin hazırlanan 20 sayfalık rapor Milli Eğitim Müdürlüğüne sunuldu.

İSİM LİSTESİ GİZLİ TUTULUYOR

Suça sürüklenen ve suça karışan öğrencilerin toplum içinde ifşe edilmesinin önüne geçmek için isim listesi gizlilik içerisinde eğitim gördükleri okullara ulaştırıldı. Öğrencilerin okulla devamlılığını sağlamak için Rehberlik Araştırma Merkezleri'nde görevli öğretmenler danışmanlık hizmeti sunmaya başladı.

PROJE HAZIRLANDI, TATİLE GÖTÜRÜLECEK

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, suça sürüklenen 902 öğrencinin rehabilete edilip eğitim ve topluma kazandırmak harekete geçti. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘Akranlarına göre dezavantajlı) projesi hazırlandı. 2015'te projenin onaylanması ile birlikte suça sürüklenen öğrenciler gruplar halinde; sinema, tiyatro, konser, gezi, yemek ve İstanbul, Çanakkale gibi kentlere tatile götürülmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.