Diyarbakır'da taksi direksiyonuna geçen polis, yankesiciyi yakaladı

Diyarbakır'da taksi direksiyonuna geçen polis, yankesiciyi yakaladı
Diyarbakır'da son günlerde müşteri olarak bindiği taksilerin şoförlerin cep telefonlarını yankesicilik yöntemiyle çalan A.O., polisin direksiyona geçtiği takside suçüstü yakalandı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Sur ilçelerinde son 20 gün içinde bir kişinin  taksilere müşteri gibi binerek, taksi şoförlerinin cep telefonlarını çaldığı yönünde ihbarlar üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Polis, Ticari Taksi Kooperatifi (TİTAK ) yetkilileri ile görüşerek taksi şoförlerini bu konuda bilgilendirdi. Olayla ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Şüpheli şahsın yakalanması amacıyla TİTAK yetkililerinden temin edilen 2 adet ticari taksiye şoför olarak görevlilerimiz yerleştirilerek, şüphelinin taksiye binebileceği güzergahlarda görevlendirilmiştir. 25.03.2015 günü emniyet görevlilerimizin kullanmış olduğu taksiye binen şüpheli şahıs bir süre sonra aynı yöntemle telefonu almaya çalışırken, taksi kullanıcısının polis olduğunu anlaması üzerine araçtan atlayarak kaçmaya başlamıştır. Görevlilerimizce yapılan kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli şahısın yapılan kimlik tespitinde sabıkalı O.A., olduğu tespit edilmiştir. Yakalanan şüpheli şahsın yapılan üst aramasında daha önceki çalınan cep telefonlarının bir kısmı ele geçirilmiştir. Şüpheli şahsın şimdiye kadar 11 kişiyi mağdur ettiği tespit edilmiş olup, olaylarla ilgili adli soruşturma devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.