Diyarbakır'da Tilili (Zılgıt) Yarışması

Diyarbakır'da Tilili (Zılgıt) Yarışması
Rumi Takvime Göre Kutlanan 'Yılbaşında' Renkli Görüntüler Ortaya Çıktı.

Zılgıt Yarışmasında Kadınlar Hünerlerini Sergiledi

Diyarbakır - Kürtlerin her yıl 13 Ocak'ta geleneksel olarak kutladığı yılbaşı olarak bilinen "Sere sale" etkinlikleri renkli geçti. 
Bin yıllardır Rumi takvime göre 13 Ocak günü kutlanan 'Sere sale' günümüze kadar halen yapılan etkinliklerle korunuyor. Diyarbakır Dicle Fırat Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kürt sanatçıları geleneksel yılbaşı kutlamaları nedeniyle Sur Mahallesi'nde erbaneler eşliğinde tarihi sokakları şenlendirdi. Erkekler fistan giyerken, kadınlar da bıyık ve sakal takıp ışıldaklar eşliğinde mahalledeki evlerden erzak ve hediyeler istedi.
Daha sonra kutlamalar nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi. Bir düğün salonunda yapılan etkinliklerde, Dicle Fırat Kültür Merkezi öğrencileri verdiği konserle adeta büyüledi. Verilen konserin ardından minik öğrenciler erbane eşliğinde konser verdi. Daha sonra tiyatro gösterisi yapılırken, gecede en çok ilgi gören ise zılgıt yarışması oldu. Zılgıt yarışmasında kadınlar ve genç kızlar hünerlerini sergiledi. Yarışmaya katılanlara ödüller verilirken, gece davul zurna eşliğinde oynanan oyunlarla devam etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.