Diyarbakır’da tren kazalarının önüne geçmek için alt geçit ihalesi

Diyarbakır’da tren kazalarının önüne geçmek için alt geçit ihalesi
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde tren yolunun üzerinde meydana gelen kazalar nedeniyle harekete geçen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafında alt geçit ihalesi yapıldı.

TİGRİS HABER - Bismil ilçesinde 4 adet hemzemin geçiş yolunda maddi ve ölümlü kazaların meydana gelmesi üzerine TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Kardeşlik Parkı ile Şentepe Mahallesi arasındaki yola alt geçit yapım işinin ihalesi yapıldı. Kısa zaman içinde yapım aşamasına geçileceği öğrenilen çalışma, vatandaşlar tarafından olumlu karşılık gördü.

Esnaf Bayram Çelik, vatandaşların raylar üzerinden kontrolsüz bir şekilde karşıya geçmekte olduğunu belirterek, “Bu da kazalara davetiye çıkarmaktadır. Hemzemin geçişlerinde gerekli tedbirler alınmadığından kazalar olmaktadır. Bizim için en uygun olacak şey Bismil ilçe merkezi boyunca tren raylarının tünel içine alınması olacaktır” dedi.

Alibey köyünde minibüs şoförü olan Şahin Tekin ise, tren rayları ve karayolunun birbirine paralel uzandığını dile getirerek, “Tren rayından hemen sonra karayolu geliyor aradaki mesafe 10 metre kadar. Bundan dolayı yavaşlıyoruz o anda tren gelirse kaza oluyor” ifadelerinde bulundu.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.