DİYARBAKIR’DA ULUSAL BAHAR ZİRVESİ TOPLANTISI

DİYARBAKIR’DA ULUSAL BAHAR ZİRVESİ TOPLANTISI
Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu Derneği (Junior Chamber International, JCI) 200 kişilik bir ekiple Diyarbakır’da Ulusal Bahar Zirvesi Toplantısı yaptı. Toplantıda Diyarbakır dahil

toplanti-2-001.jpgtoplanti-3-001.jpgtoplanti-4-001.jpgtoplanti-5-001.jpg

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve bu sene 100. yıllarını kutlayan JCI Ulusal Bahar Zirvesi için Diyarbakır’da toplandı. Toplantıya Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, Batman, Bodrum, Bursa, Elazığ, Eskişehir, İzmir, Kocaeli, Kuzey Kıbrıs, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan toplam 200 kişi katıldı. Toplantıda uzmanlar eşliğinde kişisel gelişim ve kariyer eğitimleri verildi. Katılımcılar eğitimden arda kalan zamanları rehber eşliğinde Diyarbakır’ın tarihi yer ve mekanlarını gezerek geçirdi.

JCI Türkiye Başkanı Ahmet Erhan Tanyeri dernekleri hakkında bilgi verdi. Tanyeri, derneklerinin amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Aktif bir şekilde faaliyetlerine devam ettiklerini ve daha birçok projeleri olduğunu söyleyen Tanyeri, toplantı için gelen 200 kişiden yaklaşık 150 kişinin ilk defa Diyarbakır’ı gördüğünü Diyarbakır için oluşan ön yargılarını kırdıklarını, 33 medeniyete ev sahipliği yapan kenti çok beğenildiklerini ifade etti. Kırılan ön yargılarla Diyarbakır’ın daha büyük zirvelere de ev sahipliği yapacağını söyleyen Tanyeri, “Derneğimiz Türkiye’de 26 şubesi olan bin 150 aktif üyesi olan bir denek. Dünyada 100. yılını kutluyor. Türkiye’de de 100. yılında çeşitli zirvelerle toplantılar yapılıyor. Bunlardan biri işte bugün burada olma sebebimiz olan Bahar Zirvesi. Bahar Zirvesi'nde ev sahibimiz Diyarbakır. Üç gün boyunca 200 kişinin katıldığı zirve toplantımızı burada alanında uzmanlaşmış kişilerle kariyer ve kişisel eğitimleri vererek gerçekleştireceğiz. Ayrıca eğitimlerimize ara verip Diyarbakır’ı geziyoruz. Buraya gelen 200 kişinin büyük bir çoğunluğu Diyarbakır’ı ilk defa gördü. Dolayısıyla ön yargıların kırılması için, Diyarbakır’ın ne kadar güzel bir kent olduğunu, 33 medeniyete ev sahipliği yapan bir kültür eşiği olduğunu göstermek istedik. Bu bizim için çok önemli. Bundan sonra daha büyük etkinlikler, daha büyük ulusal zirveler Diyarbakır’da olacak. Buradan dönen 200 kişi kültür elçisi olacak” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.