Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu
Lice ve Kocaköy ilçelerinde 1 ton 591 kilogram esrar ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı

Diyarbakır - Diyarbakır'ın Lice ve Kocaköy ilçelerinde yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 ton 591 kilogram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti" suçlarının önlenmesine yönelik gerçekleştirdikleri iki operasyonda 1 ton 591 kilogram esrar ele geçirdi.Lice'den temin edilen uyuşturucunun Diyarbakır üzerinden batı illerine sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçen güvenlik güçleri,  Diyarbakır-Silvan karayolunda durdurulan bir minibüste arama yaptı. Aramada, çuvallar içerisinde 22 kilo 500 gram toz ile 483 kilo kubar esrar ele geçirildi.

Bu arada Kocaköy ilçesinde bir mağarada arama yapan güvenlik güçleri, 1 ton 71 kilogram toz ve 15 kilogram kubar esrar buldu. Toplam 1 ton 591 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği iki operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli, sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili bir kişinin de arandığı bildirildi.

Türkiye'de geçen yıl yürütülen uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında Diyarbakır'da tonlarca esrar ele geçirilmişti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince özellikle kırsal alanda yoğunlaştırılan operasyonlarda ülke genelinde ele geçirilen 150 ton esrarın 89 tonu Diyarbakır'da bulunmuştu.

aa_picture_20140121_1404807_high.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.