Diyarbakır'da YDG-H'lılardan polise saldırı

Diyarbakır'da YDG-H'lılardan polise saldırı
Diyarbakır'ın çeşitli bölgelerinde bir araya gelen yüzleri maskeli YDG-H üyeleri, polisle çatıştı. Olayda 2 YDG-H'lının yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır'ın çeşitli bölgelerinde bir araya gelen yüzleri maskeli YDG-H üyeleri, polisle çatıştı. Çatışmalarda, 2 YDG-H'lı yaralandı. Bağlar ilçesinde polise atılmak istenen bombanın elektrik tellerine isabet etmesi sonucu ilçenin bazı bölgeleri karanlıkta kaldı.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Diyarbakır'da, önceki gün sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesine yürümek isteyen gruba müdahale edilmesi üzerine çıkan ve kent geneline yayılan olaylar yer yer sürüyor. Kentin Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin çeşitli bölgelerinde akşam saatlerinde bir araya gelen YDG-H üyeleri ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Bağlar ilçesi Gürsel, Fatih ve Cemiloğlu caddeleri üzerinde bir araya gelen YDG-H üyeleri, durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polis ekiplerine de uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Ara sokaklardan ateş açan YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmada 2 YDG-H'lı yaralandı.

POLİS ARKA ARKAYA BİBER GAZI ATTI

Çatışmaların yaşandığı Gürsel Caddesi'nde polise el yapımı patlayıcılarla saldırıda bulunuldu. Patlayıcılar zırhlı araçlara isabet etmezken, bir patlayıcının elektrik hatlarına isabet etmesi sonucu cadde ile Muradiye ve Kayapınar mahallelerinin bazı bölgeleri karanlıkta kaldı. Bunun üzerine güvenlik gerekçesiyle araçların farlarını söndüren güvenlik güçleri, ara sokaklara biber gazı attı.

 Kayapınar ilçesi Peyas ile Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallelerinde ise, göstericiler yol kapatarak, barikat kurdu. Bir süre sonra olay yerlerine gelen polis, göstericileri biber gazı atarak dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.