Diyarbakır’da Yemek Yarışması düzenlenecek

Diyarbakır’da Yemek Yarışması düzenlenecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Matbah-i Amire Derneği ortaklığıyla 1.Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması düzenleniyor.

Ramazan Devrim

Haber Merkezi

DİYARBAKIR -Anadolu mutfağını yaşatmak ve günümüz mutfaklarında tekrar gündeme getirmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışında yarışmalar düzenleyen Matbah-ı Amire Derneği 1. Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması'nı Diyarbakır'da yapacak. 19-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak yarışmaya Türkiye'nin farklı illerinden üç yüz mutfak şefi katılacak. Konuya ilişkin Büyükşehir Belediyesi önünde Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Matbah-ı Amire Derneği Başkanı Gökhan Gümüş bir basın açıklaması yaptı.  Gümüş, sosyal sorumluluk projelerini de yakından takip eden derneklerinin Kürt sorunun çözümüne yönelik açılım sürecini desteklemek amacıyla projenin ilk adımını Diyarbakır'da yaptıklarını belirtti.  "Bölge halkının yıllardır özlem duyduğu barış sürecine dikkat çekmek ve çorbada bizimde tuzumuz olsun istiyoruz" diyen  Gümüş yarışmayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapacaklarını aktardı.

‘Çatışmalarla anılmak istemiyoruz artık’

Matbah-i Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği olarak çözüm sürecinde kardeşkanının dökülmediğini  anımsatan Gümüş, sürece katkı sunmak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini bildirdi. Diyarbakır'ın sadece çatışmalarla gündeme gelmesinden hoşnut olmadıklarını ifade eden Gümüş, kanın ve gözyaşının akmaması için kendilerinin de sorumluluk almak istediklerini söyledi. "Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, acıyı bal  eyleyelim, kavgaya son verelim arzusundayız" diyen Gümüş, şöyle konuştu: "Ülkemiz tüm halklarıyla tam bir kültür mozaiğidir. Farklı kültürleri, yöresel lezzetleri, yöresel türküleri barındırmaktadır. Bu farklılıklar Türkiye’yi oluşturmaktadır. Güneydoğu Anadolu bölgemiz de, tarihiyle, mimarisiyle, gelenekleriyle, kültürüyle çok özlü  bir bölgemizdir."

 Lezzetimiz farklı olsa da kardeşliğimiz birdir

Bölgenin adeta incisi olan  Diyarbakır halkı ile bir kez daha kardeşliği pekiştirmek, gelecek nesillere barış, sevgi, huzur dolu yarınlar bırakmak temennisinde olduklarını söyleyen Gümüş, "Doğu-batı ayrımcılığına son vermek arzusuyla Türkiye’nin farklı illerinden gelecek olan mutfak şefleriyle  birlikte Diyarbakır halkının misafirperverliğini ve zengin yemek kültürünü ulusal ve uluslararası kamuoyuna göstermek gayretindeyiz. Yöresel yemeklerin de gün yüzüne çıkacağı bu yarışmada farklı lezzetler kardeşliğimizin göstergesi olacaktır" diye konuştu.

Amaçlarının batı illerinde her yıl düzenli olarak yapılan yemek yarışmalarını Güneydoğu Anadolu Bölgesine de taşımak olduğunu bildiren Gümüş, yarışmaya yurtdışından 20 mutfak şefi, Türkiye’nin her köşesinden 300 mutfak şefinin katılacağını ve 50 mutfak şefinin bölgenin yöresel yemeklerini tanıtacaklarını söyledi.  

Gümüş, ‘’Lezzetimiz farklı olsa da kardeşliğimiz birdir’’ diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.