Diyarbakır'da yol bakım ve onarım çalışmaları

Diyarbakır'da yol bakım ve onarım çalışmaları
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son 8 ayda ilçeler ve kırsalda toplam bin 590 kilometrelik yol, onarım bakım ve stabilize yol yapımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da kent içindeki altyapı çalışmaları nedeniyle geçen yaz asfalt sezonunda yama çalışmaları dışında yol yapım işlerini ağırlıkla kırsala veren Büyükşehir Belediyesi, son 8 ayda ilçeler ve kırsalda toplam bin 590 kilometrelik yol, onarım bakım ve stabilize yol yapımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son 8 ayda ilçeler ve kırsalda toplam bin 590 kilometrelik yol yapım, onarım bakım ve stabilize yol yapımını gerçekleştirdi. Belediyenin yol onarım, bakım ve asfaltlama çalışmaları kapsamında 5 bin 650 kilometrelik kırsal mahalle yolu için Bismil, Çınar, Ergani, Çermik, Kulp, Lice, Silvan, Hazro ve Dicle ilçeleri üzerine şantiyeler kurarak çalışmalarını sürdürdü. 8 ayda 244 kilometre birinci kat asfalt sathı kaplama yapım işini tamamlayan belediye, 73 kilometrelik yolun da temel tabakası yapım işlerini bitirdi. Şantiyelerde bulunan iş makinaları ile 30 kilometrelik yeni yol açılmasının yanı sıra 473 kilometrelik asfaltın bakım onarım işleriyle, 300 kilometrelik stabilize yol yapımı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.