Diyarbakır'da yurt gerginliği

Diyarbakır'da yurt gerginliği
Diyarbakır'da Mehmet Akif Ersoy yurdunda kalan öğrenciler, çıkan yangına karşı yurt müdürünün kayıtsız kaldığını belirterek, yürüdü.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'ya bağlı olan Mehmet Akif Ersoy erkek öğrenci yurdu B Blok'ta çıkan yangına karşı yurt müdürünün kayıtsız kaldığını söyleyen öğrenciler, Ofis Ekinciler caddesinde yürüyüş düzenleyerek açıklama yaptı.

Sloganlar atan öğrenciler, polisin "dağılın" uyarısına karşı oturma eylemine geçti. Yurt müdürü Ramazan Akhan'ın olay yerine gelmesiyle yatışan öğrenciler, Akhan'a sorunları şöyle sıraladı;  "Çatı katında yangın çıkıyor ve kimse müdahale etmiyor. Orada güvenlik görevlisine söylediğimizde ise ‘ Size bir şey olmaz. Kurtulursunuz' diyor. Bunları yönetime bildirdiğimiz halde yönetim bize  aynı cevabı veriyor. Yurda geldiğimiz günden beri sorun üzerine sorun yaşıyoruz. Soğuk odalarda kalıyoruz. Yemeklerde her türlü şey çıkıyor. 3 günde getireceğinizi söylediğiniz interneti 3 ay oldu halen getiremediniz." Müdür Akhan'da, "Bu sorunlar beni aşıyor. Twitter ve sosyal medyalara yazın dememiş miydim size? Bu sorunlar yurt müdürünü aşan sorunlardır. Bakan geldi, bu yurtları gördü" dedi. 

Müdür ile yapılan görüşmeden sonra polis amirinin öğrencilerden 15 kişilik bir temsilci istemsi üzerine öğrenciler, "Sizinle görüşen bütün arkadaşlarımız fişlenip yurttan atıldılar. Siz bu garantiyi bize nasıl verebilirsiniz" diyerek bu talebi kabul etmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.