Diyarbakır'daki Ailelerin 1 Eylül Dünya Barış Günü Umudu

Diyarbakır'daki Ailelerin 1 Eylül Dünya Barış Günü Umudu
Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, umutlarını 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne bağladı.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, umutlarını 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne bağladı. Aileler, BDP tarafından düzenlenecek olan 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde çocuklarının dağdan indirilmesi mesajının verilmesini bekliyor.

Diyarbakır Şeyh Sait Meydanı'nda 106 gündür oturma eylemini sürdüren ailelerin 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Öcalan'ın Diyarbakır'daki mitinginde okunması beklenen mesajında çocuklarının dağdan indirilmesi çağrısı yapmasını beklediklerini dile getirdi. Aileler adına konuşan Sabri Önalan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Öcalan'a çocukların dağdan indirilmesi için çağrıda bulundu. Dünya Barış Günü'nde çocuklarına kavuşma umudunu taşıdığını aktaran Önalan, "106 gündür Şeyh Said Meydanı'nda eylemimizi birçok zorluğa rağmen aralıksız sürdürüyoruz. Biz burada tabii bir hak istiyoruz. Bu hak, evlat hakkıdır. Dünyada en kutsal olan değer, evlat hakkıdır. Dünya Barış Günü'nde bize de bir katkı sunsunlar. Şefkat eli ve merhamet kalbiyle bize baksınlar. Öcalan'ın yarın vereceği mesajında çocuklarımızın serbest bırakmasını dile getirmesini bekliyoruz" dedi.

Leman Aydın ise yarınki 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde tek beklentilerinin evlatlarını geri gelmesi olduğunu ifade ederek, "Biz evlatlarımızın dağlarda ölmelerini istemiyoruz. Artık kan dökülmesin. Çocuklarımıza hasret kaldık, onları yanımızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.