Diyarbakır’daki ihmale çifte soruşturma

Diyarbakır’daki ihmale çifte soruşturma
Diyarbakır’da bir bebeğin engelli doğmasında ihmali olduğu gerekçesiyle özel bir hastanenin sağlık personeli hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenildi.

Diyarbakır’daki özel bir hastanede doğum yapan Şerife Deniz Bulut, 17 Kasım 2018 tarihinde Roj Eliya adında bir bebek dünyaya getirdi. Sağlık kontrollerini aynı hastanede yapan anne Bulut, sağlık personellerinin doğumdan 5 saat sonra bebeğin sağ ayağında “Ters Ayak” diye tabir edilen bir engelin olduğunu iletmesini ihmal olarak değerlendirip, ilgililer hakkında şikayetçi oldu. Bulut ailesi, bebeğin anne karnında yaşadığı durumun önceden tespit edilmediği için hastanenin başhekimi ve ilgililer nezdinde girişimlerde bulunduktan sonra 19 Kasım’da Hasta Hakları Birimi’ne başvurdu. Hastane birimi, Bulut ailesine, “Bebeğin ayağı ile bir kusurumuz yok, anne karnında ayak görülmemiş. Doğum sonrası iletişim kopukluğundan kaynaklı da bebeğin durumunu size bildirmediğimiz için kusura bakmayın!” yanıtını verdi.

 AİLE TABİP ODASINA BAŞVURDU

 Bulut ailesi, Şerife Deniz Bulut’un gebelik sürecinin takibini yapan Dr. P.T., doğuma katılan ve bebeğin engelli durumunu kendilerine bildirmesi gereken Yenidoğan Hekimi ve Hemşiresi’nin görevlerini ihmal ettiği ve kusurlu davrandıklarını savunarak, konuyla ilgili Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı’na şikayette bulundu.

 DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILDI

 Başvuru üzerine Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve Diyarbakır Tabip Odası’nın, konuyla özel Hastane, hekim ve hemşire hakkında disiplin soruşturması başlattığı öğrenildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.