Diyarbakır’daki sağlık öğrencilerinin durumu ne olacak?

Diyarbakır’daki sağlık öğrencilerinin durumu ne olacak?
Diyarbakır’daki sağlık meslek liselerinin son sınıfında okuyan ve sağlık ordusuna girme hazırlığı yapan yaklaşık 300 öğrenci, staj imkânından yararlanamıyor.

Naci Sapan - Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’daki sağlık meslek liselerinin son sınıfında okuyan ve sağlık ordusuna girme hazırlığı yapan yaklaşık 300 öğrenci, staj imkânından yararlanamıyor. Staj için hastanelere dağıtımları yapılması gereken öğrenciler, özel hastanelere kabul edilmiyor. Ancak, Devlete ait hastanelere de yönlendirilmiyor.

Sağlık meslek liselerinin son sınıflarında okuyan ve hastanelerde staj görmesi gereken öğrencilerin aileleri ‘Çocuklarımız ne olacak’ diye soruyor. Şu ana kadar hastanelerde staj yapmak üzere dağıtımlarının yapılması gereken öğrenciler ve velileri, sorunun çözümü için yaptıkları başvurulara bir türlü cevap alamıyor.

Kimse ilgilenmedi

Okul müdürlükleri, sağlık müdürlüğü ve hastane yöneticilerinin kendi aralarındaki planlama ile öğrencileri staj için dağıtılması gerekirken, şimdiye kadar bu yapılmadı, aileler ve öğrencilerin başvurusuna ‘Biraz bekleyin’ yanıtı verildi. Aileler Milli eğitim, Sağlık Müdürlüğü ve Valilik arasında mekik dokuduklarını, ancak, çocuklarının staj yapabilmesi için gerekli sonuca ulaşamadıklarını bildirdiler.

300 öğrenci mağdur

Aileler, toplam 250-300 civarında öğrencinin staj yapamadığını belirterek, “Nasıl bir yöntem uygulanacağını da bilmiyoruz. Aşındırmadığımız kapı kalmadı. Milli eğitim topu Sağlık müdürlüğüne onlarda boşa atıyor, bekleyin diyorlar. Diyarbakır’ın dışında başka bir ilde böyle bir uygulama yok. Özel hastaneler stajyer kabul etmiyor, devlet’e gidin diyorlar. Devlete ait hastanelerde de özel hastanelerde de henüz bir planlama yok. Bu durumda çocuklarımız nasıl eğitim alacak, sağlık ordusundaki yerlerini nasıl alacaklar?” diye sitemlerini dile getirdi.

Stajyer dağıtımı temel sistemdir

Konu ile ilgili duruma hâkim bir sağlıkçı ile yaptığımız görüşmede, staj dönemleri için şunları söyledi; “Staj dönemlerinde okul müdürleri, hastane yöneticileri ve İl Sağlık müdürü ile beraber staj yapacak öğrencileri hastanelerin kapasiteleri doğrultusunda planlar ve dağıtır. Yapılan planlamaların ardından staj görecek öğrencilerin hangi hastanelerde çalışacağı askıya çıkartılır. Bu temel sistemdir, torpilsiz, adaletli bir şekilde eşit dağıtımdır. Olması gerekende budur. Neden bu kadar sorun olmuş, anlam veremedim.”

Valilik, Sağlık müdürlüğü ve Kaymakamlıkların öğrencilerin stajı ile ilgili karşılıklı yazıları olmasına rağmen henüz bir sonuç alınamaması velileri tedirgin etmeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum