Diyarbakır’dan Almanya’ya Kürtçe çocuk kitabı

Diyarbakır’dan Almanya’ya Kürtçe çocuk kitabı
Mori Yayınevi, anaokulu yaş grubundaki çocuklar için Kürtçe matematik kitabı hazırladı. Türkiye’de Kürtçe kreş ve anaokulu olmadığı için kitaba, Almanya’daki anaokullarından talep var.

GÖNÜL MORKOÇ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Kürtçe çocuk yayıncılığı yapan Mori Yayınevi, 5-6 yaş grubu çocuklar için Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçesinde Matematik kitabı hazırladı. Rakam öğretme, sayı sayma, renkler, kalem tutma ve diğer ince motor becerilerinin kazandırılması için büyük bir titizlikle hazırlanan kitap için 10 kişilik bir kadro ile çalıştı. Kitap, anaokulu çocuklarına anadilinde Matematik öğretmeyi ve sevdirmeyi hedefliyor. 3 adet kitabın yer aldığı set, hem elden hem internetten satışa sunuluyor. Elden 45 liraya satılan çocuk matematik setinin fiyatı toptan alımlarda ise 30 lira.

Almanya’dan talep var

Mori Yayınevi’nin Sorumlusu Mem Bawer aynı zamanda sınıf öğretmeni. Mem Bawer, bölge illerinde Kürtçe anaokulu ve kreş olmadığı için kitabı, Almanya’daki anaokullarına gönderdiklerini söyledi. Yurtdışından kitaba talep olduğunu belirten Bawer, “Almanya’da Kürt çocukları için okul öncesi eğitim serbest. Almanya’daki anaokullarına gönderiyoruz” dedi.

‘Matematiksel terimler kaybolmamalı’

Eğitim kalitesi için okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Mem Bawer, “Diyarbakır ve diğer bölge illerinde çocukları ile Kürtçe konuşan ailelerden da kitabı isteyen çok kişi var” dedi. Her sayfanın alt kısmında direktifler olduğuna dikkat çeken Mem Bawer şunları söyledi: “Anne babalar ya da öğretmenler bu direktifler doğrultusunda çocuğun matematik eğitimine katkı sunabilir. Bazı terimler unutulduğu zaman, onu geri getirmek çok zor. Amacımız, matematiksel terimlerin kaybolmaması ve çocukların kendi dillerinde matematik öğrenmeleridir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.