Diyarbakır’dan Suruç'a bin kişilik grup hareket etti

Diyarbakır’dan Suruç'a bin kişilik grup hareket etti
Diyarbakır’da yaklaşık bin kişilik grup, IŞİD saldırılarından kaçanlara destek vermek amacıyla Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine hareket etti.

Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, IŞİD’in saldırıları sonrası Suriye’de Kobane’yi terk etmek zorunda kalanlara destek vermek için bölgeye gitti. Kalabalık hazırlıklarını tamamladıktan sonra otobüs ve minibüslere binerek Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine doğru yola çıktı.

Hareket öncesi konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, günlerdir vatandaşların Suruç’ta nöbet tuttuğunu söyledi. Zümrüt, “Suruç’ta tutulan nöbetin yüz binlere ulaşması gerekmekte. Kuzey sınır hattının bu konuda korunması lazım ve savunulması gerekir. Ciddi bir sahiplenme vardır. Yüz binlerin aşılması lazım insanların orada olması demek kuzey sınır hattının savunması demektir. Kobani bu anlamda direniyor. Vatandaşların desteğiyle direnişe devam edecektir. Kuzey sınır hattının savunulması için Diyarbakır’dan otobüslerle, minibüslerle ve özel araçlarla yola çıkıp Suruç’a ve sınır hattına gideceğiz. Diyarbakır halkıyla beraber sınır hattını genişleteceğiz. Gideceğimiz sınır hattı ikinci noktamızdır” dedi.
Toplanan grup, otobüs ve minibüslerle Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.