Diyarbakır’ı hissetmek

Diyarbakır’ı hissetmek
Diyarbakır’da uzun bir dönem Diyargaz A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nü yapan Abdurrahman Atabey'den yeni kitap.

Diyarbakır’da uzun bir dönem Diyargaz A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nü yapan , şimdi ise  Ankara’da  Torosgaz A.Ş’nin yöneticisi olan  Abdurrahman Atabey, içinde Diyarbakır’a sevdasını anlattığı  şiirinin de bulunduğu ‘Bu Şehrin Soluğu’ adlı şiir kitabı çıkardı.

Daha önce ‘ÇİYAYÊ DİLÊ MİN-YÜREĞİMİN ZİRVESİ’ adlı Kürtçe ve Türkçe şiir kitabı yayımlanan Abdurrahman Atabey, “ Diyarbakır Doğalgaz Dağıtım Şirketinin (DİYARGAZ) Müdürlüğünü 7 yıl boyunca icra ederken 2012 yılında ‘ÇİYAYÊ DİLÊ MİN-YÜREĞİMİN ZİRVESİ’ adlı Kürtçe ve Türkçe şiir kitabı m yayınlandı. Yakın zamanda ‘BU ŞEHİRİN SOLUĞU’ adlı Türkçe şiirlerimin Kürtçesini de yayınlayacağım. Bu Şehirin Soluğu’ adlı kitabımın ismini Diyarbakır’a atfen yazdığım ‘Şehre Sesleniş’ isimli şiirden seçtim.” dedi.

Abdurrahman Atabey Kimdir ?

1972 Yüksekova doğumlu. İlkokulu Esenyamaç Köyünde orta ve lise eğitimini Yüksekova Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü 1996 yılında bitirdi. Yüksek Lisans Eğitimini Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Isı Tekniği bölümünde tamamladı. 1997 yılından beri doğalgaz sektöründe mühendis ve yönetici olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 Kim ki hissetmek isterse soluğunu bu şehrin,

Dar sokaklarında kadim şairlerin

Binlerce yıllık taze sözcüklerini,

Aşkları bu güne taşıyan melodilerin kulağa dokunan

Gizemli notalarının sırrına varmalıdır.

Özenle atılmalı her adım,

Hiç ummadığın bir anda hoyratça harcanmış

Aşk cümlelerine takılıp düşmek mümkün bu şehirde.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.